Tämän täytettyjen leipien ohjeen nappasin Helmeilevää-blogista. Alkuperä ohjeelle löytyy HerkkuHovi-blogista johon taas ohje on päätynyt Kaarina Roinisen kirjasta. Pakkohan tätä oli pyhäpäivän kunniaksi kokeilla, hieman tosin muokkailin täytettä omaan suuhun sopivammaksi ja taikinastakin vaihdoin maidon vedeksi.
Leipätaikina:
7½dl vettä
3tl suolaa
3rkl sokeria
1½pss kuivahiivaa
n.12-15dl vehnäjauhoja
1dl öljyä
Valmista taikina ja kohota hyvin. Leivo taikinasta pitkulaisia sämpylöitä ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle kuoppa, voitele kananmunalla ja täytä. Lisää juustoraaste.
Täyte:
300g kinkkukuutoita
400 g naudan jauhelihaa
200g sipulikuutioita
muutama säilykepaprikasoiro kuutioina
muutama aurinkokuivattu tomaatti kuutioina
valkosipulijauhetta
mustapippuria
1prk viola valkosipulituorejuustoa
1 prk creme fraichea
kananmunan valkuainen
Paista jauheliha ja kuullota sipuli seassa, lisää pilkotut paprikat ja tomaatit ja lopuksi juusto, ranskankerma ja kananmunan valkuainen. Anna tekeytyä taikinan kohoamisen ajan.
voiteluun: kananmunan keltuainen
Pinnalle voi ripotella juustoraastetta halutessaan.
Paista 200 asteessa kunnes leivät ovat kauniin ruskeita. Tästä taikinasta ja täytteestä tuli 25 leipästä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.