1282482764_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän täytettyjen leipien ohjeen nappasin Helmeilevää-blogista. Alkuperä ohjeelle löytyy HerkkuHovi-blogista johon taas ohje on päätynyt Kaarina Roinisen kirjasta. Pakkohan tätä oli pyhäpäivän kunniaksi kokeilla, hieman tosin muokkailin täytettä omaan suuhun sopivammaksi ja taikinastakin vaihdoin maidon vedeksi.

Leipätaikina:

7½dl vettä

3tl suolaa

3rkl sokeria

1½pss kuivahiivaa

n.12-15dl vehnäjauhoja

1dl öljyä

Valmista taikina ja kohota hyvin. Leivo taikinasta pitkulaisia sämpylöitä ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle kuoppa, voitele kananmunalla ja täytä. Lisää juustoraaste.

 

Täyte:

300g kinkkukuutoita

400 g naudan jauhelihaa

200g sipulikuutioita

muutama säilykepaprikasoiro kuutioina

muutama aurinkokuivattu tomaatti kuutioina

valkosipulijauhetta

mustapippuria

1prk viola valkosipulituorejuustoa

1 prk creme fraichea

kananmunan valkuainen

Paista jauheliha ja kuullota sipuli seassa, lisää pilkotut paprikat ja tomaatit ja lopuksi juusto, ranskankerma ja kananmunan valkuainen. Anna tekeytyä taikinan kohoamisen ajan.

 

voiteluun: kananmunan keltuainen

Pinnalle voi ripotella juustoraastetta halutessaan.

 

Paista 200 asteessa kunnes leivät ovat kauniin ruskeita. Tästä taikinasta ja täytteestä tuli 25 leipästä.