maanantai, 5. maaliskuu 2007
Välipalaksi peltileipää
Jostain tämä ohje joskus tarttunut matkaan:
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
n. 6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi, ei tarvitse vaivata. Taputtele pellille (60cm uunissa syvä "pelti" on hyvän kokoinen, tavallinen pelti ei tule täyteen) ja anna nousta n. 30 minuuttia. Leikkaa taikinapyörällä paloihin ja paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Hyvää ja helppoa tehdä. Tänään tarjolla on sittarin mammuttimarkkinoilta mukaan tarttunutta tarjousmustikkasoppaa lisukkeeksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.