perjantai, 23. helmikuu 2007
Juustoinen lihamureke, perunasose ja kermakastike
Esteettisyys kaukana tästä annoksesta, mutta olkoon. Maku oli ihana!
Lihamureke:
800g jauhelihaa
2 dl paseerattua tomaattia
1,5 dl korppujauhoja
luraus (0,5dl) kermaa
100 g sipulia pilkottuna
2 tl suokaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
sitruunapippuria
2 kananmunaa
3-4 dl juustoraastetta
Korppujauhot turvotetaan tomaatissa ja kermassa, lisää sipuli ja mausteet sekä jauheliha ja juusto ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile murekkeeksi ja paista 200 asteessa n 45 minuuttia.
Kermakastike:
3dl kylmää vettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
plöräys tomaattipyrettä
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
1 dl kermaa
Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi ja lisää lihaliemi ja tomaattipyre. Lisäile mausteet ja kerma, anna kiehua miedolla lämmöllä jonkin aikaa.
Lisäksi tosiaan muusi, itse teen aina sen margariiniin ja maitoon.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.