maanantai, 26. helmikuu 2007
Lihakastike
Lihakastike
Naudan ulko-tai sisäpaistia
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutiota nesteen mukaan
vettä
maissijauhoa suurustamiseen
kermaa
Itse teen kastikkeen milloin sisä- milloin ulkopaistista. Paloittelen sopivan kokoisiksi paloiksi, ruskistan pannussa ja siirrän kattilaan. Jokaisen ruskistuserän jälkeen huuhtelen pannun vedellä ja kaadan lihojen päälle. Lihat ruskistettuani lisään kattilaan lihalientä käyttämäni nesteen mukaan, 1-2 kuutiota siis, sipulia milloin enemmän milloin vähemmän ja valkosipulia joko jauheena tai tuoremurskana. Annan kiehua miedolla lämmöllä useita tunteja niin että liha on pehmeää ja suurustan vesitilkkaan lisätyillä maissijauhoilla. Lopuksi kermaa ja mikäli kaipaa lisäpotkua niin lisätään valkosipulia.
Aivan erinomaista muusin tai riisin kanssa, lisäkkeenä menee liki kaikki suolakurkusta salaattiin. Meidän perheen lemppari lihakastikkeista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.