keskiviikko, 7. maaliskuu 2007
Lihasoppaa ja peltileipää
Keitin eilen jo valmiiksi 1,7 kiloa naudan kalvotonta ulkopaistia paloiteltuani sen. Kattilaan laitoin lihan kanssa muhimaan sipulikuutioita ja porkkanaraastetta, tosin freesasin ne ensin pannulla. Samaan kattilaan lensi myös pari lihaliemikuutiota ja kotigastronomilta kokeeksi tilaamaani pata- ja keittovihannesmixiä, joka sisältää porkkanaa, selleriä, purjoa, sipulia ja palsternakkaa.
Tänään kuorin sitten soppaan muutaman kilon perunoita, lisäsin vettä ja pari lihaliemikuutiota sekä suolaa.
Peltileipä nousi perunoiden kuorinnan aikana uunivalmiiksi, sitten vain paloittelu taikinapyörällä ennen uuniin laittoa, samoin kuin voitelu vedellä ja kauraleseitä päälle. Kätevä sapuska siis.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.