Mitenkä näin nyt kaupassa riehaannuinkaan. Ostin uuden lompakon. Vanhasta tuppasi kortit lentelemään koska lokerot ehtii kymmenessä vuodessa löystyä aika reippaasti. Ja junnullekin ostin lakin, sellaisen joka on vähän kypärämyssyä mukavampi kauppareissuilla ja kerhomatkoilla, eikä aina tarvitse kaivella pipoa päähän.

Ja kun nyt ostelun alkuun päästiin kunnolla, niin eiköhän matka jatkunut Gigantin kautta Verkkokauppaan. Gigantista menin kysymään monitoimilaitteita, vanhasta tulostimesta oli värikasetti loppunut taas iät ja ajat sitten, enkä yksinkertaisesti viitsinyt enää ostaa siihen monen kympin mustaa värikasettia tilalle. Olisiko tuohon edes saanut, en tiedä. Kymmenen vuotta vanha rakine ja tulostusjälki ja -nopeuskin sitten sen mukainen.

Canonin halvimpia monitoimilaitteita oli tarkoitus Gigantissa tutkia, mutta asiantunteva myyjä, siis mies joka katsoi minua tyyliin "just, blondi ja pari penskaa" ilmoitti oitis, että brotherin neljäkymppiä kalliimpi kone on parempi ja tulostuskustannuksiltaan halvempi. Niin, ja toisaalta sitä Canonin konetta ei ole kyllä varastossakaan. Tyhmänä blondina sanoin vielä harkitsevani, koska kyseisistä laitteista jotain tietävät tahot olivat korvaani kuiskineet Canonin ja HPn ylivoimaa.

Vein lapset syömään mäkkiin ja siitä oli tarkoitus ajella kotiin. Kesken ruokailun kiinnitin huomion ulkona käveleviin poikiin, kappas, exä ja pojat jotka menivät eilen isälleen, nehän siellä olivat viereiseen urheilutarvikeliikkeeseen menossa. Pieni on maailma aina välillä. Tulivat moikkaamaankin, lamppuja polkupyöriin olivat kuulemma hakemassa.

Siinä motarilla painellessa päätinkin ajella suosista Verkkokauppaan ja tutkia sielläkin monitoimilaite tilannetta. Myyjän mukaan 65 euroa maksava Canonin laite oli vallan hyvä, tulostuskustannukset tosiaan korkeammat kuin kalliimmassa mallissa, mutta lähinnä vain silloin jos tulostaa väritulosteena paljon. Meillä tulostaminen pitkälti mustavalkoista asiakirjaa joten, kone kainaloon ja kotiin asentamaan.

Nyt on sitten shoppailtu. Niin ja asennettukin. Teini, joka yllätti äitinsä ja lähtikin mukaan, soitti heti kun auton keula osoitti kotiin päin poikaystävälleen, ja liki samalla ovenavauksella kun itse kannoin kapineen sisälle saapui poikaystävä. Nyt ovatkin jo sitten pojan kotona "käymässä", tulevat sitten taas kun ehtivät. Irkku on niin intoa täynnä, että kerää nyt mahanalusen jalkoja täyteen ja lähtee laittamaan ulkosaunalle valkean.