Kello soi ja katso, irkulla alkoi ensimmäisenä epävarmuus jylläämään. Näitä hetkiä tulee edelleen aina välillä, ei niinkään usein kun ihan aluksi testin näytettyä positiivista, mutta välillä. Päässä laukkasi oitis miljoona ajatusta, aina talon ahtaudesta rahaan.

Hassua, että kertaakaan ei mielessäni ole käynyt, miten tämän vaavin kanssa pärjää. Kai se on niin tiukasti jo takaraivossa, elämä pienen vauvan kanssa. Huolta aiheuttaa kaikki muu mikä ei suoranaisesti liity vauvan kanssa elämään. Olemmeko hulluja? Millä me elämme? Mihin me saamme kaikki mahtumaan? Ihme kysymyksiä, joilla ei ole mitään tekemistä suoraan vauvanhoidon kanssa.

Odotusaikaakin pari aatosta sivusi. Miten ihmeessä viitsin viettää aikaa mökillä, kun joudun öisin juoksemaan vessassa? Kolisenko parvesta alas joka yö hortoilemaan pihan poikki ulkovessaan? Johan siellä herää mukulat kun rymisen ovissa useampaan kertaan. Ja mitä hittoa minä siellä mökillä yleensäkään kesällä teen? Makaan aurinkotuolissa ja otan aurinkoa? Entä jos jotain tulee, siellä keskellä metsää?

Ja ne teinin rippijuhlat. Millä minä kaikki tarjottavat sinne teen? Onneksi miehen sisko opiskelee suurtaloutta, hän on luvannut tulla kanssani järjestämään juhlia. Ex-anoppi lupasi jo aikaa sitten tehdä kakut ja ex-appi savustaa kalat. Mitä sinne tarjollekaan laittaa? Ja voi apua, onko sinne tosiaan pakko kutsua koko miehenkin puoli? Millä minä jaksan katsella sitä sakkia sen päivän. Toisaalta, koska siitä ei ole kuin reilu kuukausi laskettuun aikaan, saattaahan tuo nopeuttaa synnytysajankohdan lähenemistä.

Minua ei edes kiinnosta ympäristön mielipide vaavin tulosta. Jos joku pitää meitä hulluina, ihan vapaasti. Lähinnä minua huolettaa se, miten isompien isä tulee asiaan suhtautumaan. Eikä sekään muuten, mutta miten hän sen antaa sitten isommille ilmi. Meillä on kaikki niin innoissaan vauvasta, että toivon sydämestäni hänen ymmärtävän kritiikin asiasta kuuluvan yksin meille aikuisille. Ja yleensäkään, asia ei kuulu hänelle. Ei hänen elämänsä siitä mitenkään muutu, eikä hänen lompakkonsa kärsi.

Huh. Nyt se on purettu taas. Tältä erää. Kaikki epävarmuus.