Emme eilen käyneet kuin Metro-tukussa miehen kanssa, ja tosiaan, sen tukun ovella luki "Vain tukkukortin omaaville". Eli tuonne ei ilman korttia ostoksille pääse. Varsinainen shoppailuparatiisi niille jotka haluavat ostaa etenkin isoja määriä, aivan kuten nimikin sanoo. Taisi mennä lähemmäksi tunti ihan vain kiertäessä ja hintoja tutkiessa.

Metro-tukun omat kuivatuotteet osoittautuivat kilohinnoiltaan suhteellisen edullisiksi, mutta mitään massiivista säästöä niissäkään ei olisi tehnyt kuin ehkä riisin, puurohiutaleiden tms suhteen. Säilykkeissä löytyikin sitten taivaallinen valikoima, ei siis arvailuja sen suhteen mistä haen hedelmäsäilykkeet jatkossa ja hedelmäsalaatteihin sopisi loistavasti valtavat koot, eli saisi tällekin sakille yhdellä kertaa.

Oikeastaan tämä ostosmatka voidaan lukea harjoituskierrokseksi sillä ostoksia ei tullut pahemmin tehtyä, 10 litran mehukanisterin ostimme, samoin kuin 14 litraa limpparia tuleville saunailloille. Eniten itseäni ilahdutti pakastealtaan tuotteet joita ostin, eli sipulikuutioita 2,5 kilon pussi kolmella eurolla ja babyporkkanoita vastaava koko kolmella ja puolella eurolla. Eipä täydy hetkeen ostaa.

Toinen ilahduttava ostos oli kilon rasia Keijun valkosipulituorejuustoa, sitä ei tule usein ostettua koska pikkurasia menee hujauksessa meidän pöydässämme. Nyt voin sitten hemmotella ipanoitakin sillä että saavat rajoituksetta levittää juustoa leivilleen. Irkku osti itselleen (vaavi tahtoi) ison rasian Tuplan toffeepatukoita, ja hups, viimeinen käsillä. Kamalaa, ei ole ihme että finniä pukkaa.

Myös maustekaappia täydensin isoilla pakkauksilla eli maitotölkki koon valkosipulijauhe ja sitruunapippuri päätyi kärryihin, samoin kuin iso rasia maustepippureita. Ensi kerralla menen ostoksille itsekseni ja kierrän tukun ajatuksen kanssa, ilman vieressä hössäävää ukkoa. Harmillista kyllä, vaikka kuinka kyseessä onkin tukku, maksamaan sielläkin joutuu ja kaiken kaikkiaan ostosreissu nieli satasen. Tosin ostoskärryistä löytyi muutakin kuin nuo tähän laittamani, mutta kuitenkin.

Irkku vaikenee ja lähtee ruoanlaittoon. Kerholaisten nouto lähenee.