Koska ihmisellä pitää olla unelmia, ajattelin nyt kirjata ylös oman unelmapäiväni näin kevättalvea ajatellen.

Unelmapäivänäni heräämme kaikessa rauhassa ja kukin nauttii aamupalansa kaikessa rauhassa. Aamupalan ja pukeutumisen jälkeen koko revohka pakkautuu autoon ja siirrymme leppoisissa tunnelmissa eväsreppuinemme ja retkijakkaroinemme järven rantaan tai metsän reunaan.

Etsimme mukavan paikan johon levittäydymme koko porukalla, mieluiten jäältä niin että vieressä on jyrkähkö ranta. Poika 12v pääsee pilkille, samoin kuin muut asiasta innostuvat, ja pienemmät saavat lasketella liukureilla ja pulkalla mäessä. Mikäli jäällä on aurattu kohta, myös luistelu on suosiossa.

Viritämme jossain vaiheessa nuotion ja paistamme makkaraa, patonkia ja muita herkkuja joita olemme reppuun varanneet. Jälkiruoaksi jokainen pääsee paistamaan vaahtokarkkeja tikun nokassa ja juomaan kuumaa kaakaoa termospullosta.

Siinä vaiheessa kun porukka saa tarpeekseen retkeilystä, ajelemme kotiin ja maastoudumme sakilla olohuoneen lattialle patjoille katselemaan jotain hauskaa koko perheen elokuvaa. Poppareita, limua ja karsua on tarjolla, puhumattakaan pirtelöistä ja sipseistä. Sauna lämpiää sillä aikaa ja elokuvan jälkeen päästäänkin saunottelemaan.

Koska päivä on ollut raittiin ilman ja herkullisten syömisten värittämä, saunan jälkeen syödään kevyt iltapala ja kömmitään sänkyihin odottelemaan nukkumattia.

Kuulostaapa ihanalta!