Ainakin ilman puolesta. Olo nyt ei ihan niin ihana olekaan, hieman sellainen, koskee tonne ja sattuu tänne. Eilinen meni hujauksessa, aamupäivällä kävimme vaihtamassa digiboksin kodinkoneliikkeessä toiseen, ei oikein teho riittänyt meidän heikkoon antennijärjestelmään Telesatin boksilla. Humax kainalossa kotiuduttiin, matkalla napattiin kanisteriin bensaa ja öljypullokin osui matkaan. Laitan hankinnatkin joku päivä ajan tasalle kunhan ehdin ja jaksan ja saan aikaiseksi. Siis nämä minulle kovat jutut.

Minä otin lokoisan asennon ulkorappusilla, aivan syntisen kuumahan siinä oli istua. Meidän pihamme on aina ollut siitä hauska, että siihen ei oikein ota tuuli kovin herkästi, ja vaikka kylällä olisi viileä kävellä, meidän pihassamme saattaa olla lämpöaalto kun aurinko paistaa. Niin eilenkin, ulkoraput etenkin olivat täysin tuuleton kohta ja kun niihin kuitenkin paistaa aurinko aina tuonne kolmeen-neljään asti lähes suoraan niin kuumahan siinä. Joutui t-paidan hakemaan päälleen, pitkähihainen ohkoinen paita oli aivan liikaa.

Ei aikaakaan kun saimme vieraita, ensin sisko loikkasi paikalle poikansa kanssa, tämä teki lähtöä, niin vuorossa oli miehen sisko perheineen. Miehen sisko on intohimoinen haravoitsija, jee, ja haravanhan kanssa tuo sitten heiluikin ympäri pihaa. Jossain vaiheessa joukkoon liittyi myös miehen serkku ja ei aikaakaan kun väellä oli kuningasajatus kehkeytynyt eli koko kööri autoihin ja anopin mökille kahville ja makkaralle.

Minä siis kuskasin Volvolla miehen siskoa ja tämän kahta tenavaa sekä meidän kahta nuorinta, miehen serkku taas otti ukon ja tämän siskonmiehen kyytiin. Kesämeininkiä siis. Anoppi ja tämän mies olivat hakeneet kaupalta grillattavaa ja kello oli jo yli seitsemän kun viimeinkin lähdimme kotia kohti. Eli nopeaan meni aurinkopäivä. Tänään voikin sitten olla hieman hiljaisempi tunnelma, miehellä on varmasti massiivinen krapula, kiitos anopin viskipaukkujen ja kotona serkkunsa kanssa saunomisen ja "henkevien" keskustelun.

Miehen sisko soitteli hetki sitten, hekin saivat illalla lapsensa vielä tädille hoitoon, joten olivat myös istuneet saunatuvalla miehen ja tämän serkun seurana muutaman tunnin. Kovasti pyyteli anteeksi että sillä tavalla minun iltaani häiritsivät, siis millä tavalla, kysyin... Minähän painelin yhdeksältä maate omien lasteni kanssa ja muut viettivät aikaa saunatuvan puolella joten ei minun iltaani kukaan häirinnyt. Ihan normaalin lauantain kaavan mukaan sitä vietin, eli Muodon Vuoksi tuli nähtyä ja CSI Miamista osa.

Niin muuten, mies sanoi jo anopin mökillä pudottavansa kotona positiivisen "pommin", pommi oli pieni rasia joka sisälsi aivan ihanat korvakorut. Serkkupoikansa otti ja kavalsi vahingossa hinnan ohimennen ja pakko kyllä yhtyä tämän mielipiteeseen, kamalan hintaiset. Mutta on nämä ihanat, en väitä. Ja sydämestä hankittu ja sehän on se tärkein asia.

Tänään on ohjelma vielä auki, luultavasti kehitän jotain, olen niin hiivatin huono vain olemaan paikoillani ja odottelemaan koska jotain tapahtuu jossain päin. Ja koska miehestä ei seuraa saa, luultavimmin pyrin seurustelemaan lähinnä lasten ja tuttavien kanssa. Yksi aivan mielettömän hyvä puoli eilisessä oli: nyt on käytännössä vietetty kevätkauden avajaiset ja joka kesäinen anopin mökillä kyläilykin hoidettu varmasti hyvissä ajoin. Eli irkku voi kaikessa rauhassa keskittyä vaikkapa siihen pihasuunnitelman tekoon, kunhan ehtii. Niin ja pääsee tästä jyskyttävästä päänsärystä jonka kourissa eilinenkin meni.

Ei hajuakaan mistä moisen olen onnistunut hankkimaan, eilen aamulla kun nousin päässä jyskytti, ja päivän mittaan jyske vain yltyi. Koska fiksuna ihmisenä en ole hankkinut Panadolin Panadolia lääkekaappiin, talossa ei ole mitään mitä voisin itse ottaa. Toisaalta, enpä tuon Panadolin tehoon oikein luotakaan eli en sitten ole viitsinyt edes nähdä vaivaa niiden haun kanssa. Vaikka inhottava jyske edelleen jatkuu, se ei kuitenkaan ole niin massiivinen että sen kanssa ei pystyisi olemaan, koetan vain olla huomaamatta koko särkyä.