Nouskaa ylös jos ette saa nukuttua. Jos ajatukset valvottaa, kirjoittakaa ne pois päästänne, tai puhukaa vaikka seinälle, jos ette ole kirjoittajatyyppejä. Minulla auttoi yöllä, ei pyörineet enää siinä vaiheessa kun sen leffan olin katsonut, ei sen puoleen leffankaan aikana. Mutta älkää tehkö kuten irkku, eli älkää valitko leffaa joka vaikuttaa kansien perusteella hyvältä, vaan mieluiten joku jonka olette aiemmin nähneet moneen kertaan tai on selvästi tylsää katseltavaa.

Kolmas hyvä neuvo on valita päälle jokin muu vaatekappale kuin adidaksen paksu ja näin ollen myös paksusaumainen ja -vöinen kylpytakki. Itse mietin yöllä jo sitäkin että haenko a) yläkerrasta vaatteeni vai b) kokeilenko onneani, jos vaikka joku poikien kaapin paidoista ja pitkistä kalsareista mahtuisi päälleni. Tajusin kyllä jo siinä pyöriessä, että vaikka pieni olenkin, niin reilua päätä lyhyempien poikien vaatteet ei minulle mahtuisi vaikka koettaisin kaivaa kuinka löysiä paitoja tai housuja kaapista. Damn, kasvaisivat nyt vauhdilla! Sitkeästi siis vääntelin kylpytakin saumoja ja vyötä asennosta toiseen.

Seuraavalla kertaa jos joudun yöllä hereillä heilumaan, ajattelin kokeilla myös joidenkin suosittelemaa keinoa kotitöiden hoitelusta. Eli kaivan vaikkapa rätin esiin ja järjestelen paikkoja ja putsailen seiniä... Ja pah, en todellakaan voi kokeilla muuten tuota. Minulla kun on paha tapa jäädä kiinni siihen siivoiluun jos teen tuota "näpertely"siivoa, eli aluksi aikomani kirjahyllyn siivous laajenee hyvin pian koskemaan taulujen kehyksiä, peilipöytää, tietokonepöytää, edeten hurrikaanin tavoin huoneesta toiseeseen. Ei hyvä siis.

Nyt taidan koettaa kehittää jotain, joka vie ajatukset johonkin, johon ei liity sitä aamusauhua, jota niin hulluna jokin minussa huutaa. Aamun toinen niksatabletti kielen alla ja vaikutusta oottelen. Eli menen ja teen jotain. Näköjään ihan aluksi annan koiruudelle lisää vettä, tuli siihen malliin lipomaan huuliaan, että on ilmeisesti hörppinyt vesikipponsa tyhjäksi yöllä. Näin.