Hyvin menee mutta menköön. Kohdunsuu iskussa, ei hätää. Vauvan kasvu käyrien mukaista. Jee jee. Sykkeet kielii pojasta. Äireen paino tytöstä. Tai kielisi, mutta mutta...

Ihan liikaa turvotusta. Laskeeko yön aikana? No ei... Ai ai ai. Ei hyvä ei. Jo pelkkä turvotus tuo kilon-kaksi nestelisää painoon. Ei hyvä alkuunkaan. Tosin koska pissa puhdas ja verenpaine ok, niin raskausmyrkytystä ei havaittavissa. Vielä. Rouva on nyt sitten hyvä, ja tulee mittauttamaan verenpaineen ja tarkastuttamaan pissan HETI jos turvotusta tulee lisää. Tai tulee huono olo. Tai päätä särkee. Enempää sitä EI saa tulla. Tästäkin olisi osa syytä saada pois.

Millä sen sitten saisi pois? Kun kerran lepo ei sitä poista. Vai pitäisikö sen levon olla täydellistä ja kestää päivätolkulla? Menipä hankalaksi. Rouva on hyvä vaan, ja pyrkii lepäämään aina kun mahdollista. Mikäli mahdollista niin koko ajan. Jos ei, niin kaiken muun ajan mikä jää koko ajan ulkopuolelle. Juu. Pitäiskös kaivaa leipäveitti esiin ja vuolla siivut jaloista pois? Meni muuten ihan putkeen tämä neuvolakäynti, mutta kummasti iski pääkipu heti kun kotiin pääsin. Taisi alkaa hirvittämään niin reilusti lääkärin mesominen turvotuksesta.

Eli näin. Seuraava neuvola kolmen viikon päästä, ja sitten taajennetaan luultavasti samantien mikäli turvotus samanlaista. Hohhoijaa. Olipa reissu, mutta tulipa tehtyä.