Aamulla se toimi, yhdeksän jälkeen oli kuollut kuin kivi. Joko taas. Olisin voinut kirota hartaasti, loppujen viimeksi, netti on kokolailla ainoa iloni päivisin kirjojen ja lehtien lisäksi. Yritin ja yritin, modeemissa paloi edellisestä katkosta poiketen ADSL.-valo eli vika ei ollut siinä etteikö täällä päässä olisi laitteet pelittänyt..

Eli ei muuta kuin soitto lumonettiin ja tekniseen palveluun. Puoli tuntia iloista näppäile niin ja näin ja noin, mene sinne ja tänne ja katso tuo ja mitä sulla siinä lukee. Lopputulos, kiskaise modeemi seinästä ja sammuta kone kymmeneksi minuutiksi. Jos tämäkään ei auta soita uudestaan. Jep jep. Ja auttoiko? No ei tietenkään. Uusi soitto ja läheltä piti, ettei olisi pitänyt aloittaa koko rimpsua ja testailua uusiksi, sain sanoa pariin kertaan, että SE ON JO KOKEILTU ja todettu, että täällä päässä kaikki on niin kuin pitääkin.

He soittelevat sitten vikailmoituksen tehtyään missä vika. Ja niin, soittiko? No ei tietenkään. Soittelin puolilta päivin vikailmoitukseen ja montakohan euroa olisi mahtanut säästyä jos minut olisi suoraan ohjattu sinne? Montako euroa olisi jäänyt tekniseltä palvelulta saamatta ja toisaalta, minulta kulumatta matkapuhelinoperaattorille? Aika monta väitän. Vikailmoituksen puhelu kesti luultavasti noin minuutin.

Joku onneton oli katkaissut valokaapelin, nirhaissut poikki kesken maanrakennustöiden siis. Vika oli paikallistetty ja sitä oltiin korjaamassa, varovainen arvio korjaantumisajasta noin klo 15 mennessä. Vikailmoituksen neiti vielä painotti sanaa SIIS VAROVAINEN, ei välttämättä silloin vielä pelitä. Itse asiassa, vikailmoituksen neitonen säästi minulle muutenkin aikaa, sillä kertaakaan ennen kolmea en viitsinyt edes vaivautua testaamaan, joko toimii.

Ehdottomasti kiitokset neitoselle, risut antaisin tekniseen tukeen puhelun kääntäneelle. Tekniselle tuelle itselleen en niitä risuja antaisi, sillä tulipa samalla tarkistettua koko nettiin liittyvä kokoonpano, selvisipä minulle siinä samalla jopa se, että ei, koneellemme EI ole ladattu proxeja, mitä ne sitten lieneekään, ja niin, nettiturva on hakenut rojut viimeksi puoli kahdeksalta aamulla. Hauskaa.Ja tarinaham jatkuu luonnollisestikin sillä, että meilläpä ei toiminut vielä illallakaan. Ei sen enempää kuin tänä aamunakaan. Puolilta päivin soitin uudestaan vikailmoitukseen, ja ystävällinen neiti ilmoitti heti saaneensa vielä tänäänkin useita soittoja tästä suunnasta. Miten lie paukauttanut osan linjoista kuulemma pois päältä katkon yhteydessä.

Muutama toimenpide, ja kappas, taas on kone linjoilla mukana. Kun se ei toimi, niin se ei toimi ja toisaalta taas, toisinaan saattaa apu olla tuosta vain saatavissa.