Soitin sitten neuvolaan. Terveydenhoitajan sijainen otti minut samantien tutkailtavaksi. "Hän ottaa aina enemmän tosissaan uudelleensynnyttäjien huolen, ne kun tuppaa aika hyvin tietämään jos on kovasti eroja edellisiin", tuumasi. Vakuutin kyllä etten todellakaan uskonut raskausmyrkytykseen, mutta kun se nyt on niin helppo sulkea varmaksi pois niin lienee paras jos sen pissan ja verenpaineen katsoisi. Ja katsottu on, tehtiin samantien koko keskiviikon tarkastus pois päiväjärjestyksestä.

25+4   verenpaine 102/70   paino 58,0kg   painonlisäys/vko 250g    symph.fund 21   vauvan syke 130

Niin ja pissa puhdas. Eli kaikki kunnossa. Palpointi tosin aiheutti lievää nurinaa, lapsi kovin yhteistyökyvytön, yllätys ja varsinainen mutinan aihe olikin sitten vauvan sijainti. Pää alaspäin, aivan kuin oletinkin mutta mutta... "Tämähän on ihan alhaalla jo, nyt sitten kyllä varot ettei vaan lähde vielä hetkeen syntymään". Jep jep. Niinhän minä arvelinkin. Kyllä sen häpyluissaan tuntee, vauva on lähtökuopissa ja syytä on niissä pysyäkin vielä ainakin 10 viikkoa. Teinin rippijuhlat on elokuun alussa, sen jälkeen sopii sitten tulla mutta ennen ei missään nimessä.

Hoito-ohjeet jalalle hieronta ja koipi ylös. Ja olisi kuulemma hyvä jos saisi vauvan jotenkin siirtymään vasempaan päin, koettipa terkkari itsekin sitä tökkiä hieman mutta liikkuiko, no ei todellakaan. Potkimaan kyllä alkoi, mutta minkäänlaista sijoittumista toiseen suuntaan ei tapahtunut. Hauskaa. Todellakin.