Siis ei voi kuin todeta että kaikki nämä lapsiperheiden etuuksien parannukset, nehän on silkkaa kusetusta. Siis ihan sitä itseään. Huijausta ja silkkaa silmänlumetta. Vai mitäpä sanotte tästä isäkuukaudesta? Kuka muuten on selvittänyt jo, mitä se käytännössä tarkoittaa? Minäpä selvitin, kas kun meillä on mies haaveillut pitävänsä sen siinä vaiheessa kun vanhempainrahakausi eli äitiysloma päättyy. Ei pidä muuten, voin kertoa. Ei nyt kun tiedämme miten se toimii.

Tässä nyt alkua perusteille miten se pidetään eli mikäli isä haluaa isäkuukautta pitää, tulee se ilmoittaa KELAan ajoissa, niin että KELA keskeyttää äidille maksettavan vanhempainrahan 12 päivää aiemmin kuin muussa tapauksessa tekisi. Nämä 12 päivää maksetaan sitten vanhempainrahana isälle, samoin kuin tavallaan "palkkioksi" näistä päivistä 12 päivää isyysrahaa eli kuukausi kaiken kaikkiaan mikäli isä näin haluaa.

Tähän asti kuulostaa hyvälle, eikö. No, jatketaan, eli se varsinainen osa jonka selvitin soittamalla KELAan. Itse jään kotihoidontuelle siinä vaiheessa kun vanhempainraha loppuu. Eli kotihoidontukihan on se ruhtinaallinen 294,28 euroa kuussa miinus verot. Paitsi tietysti jos saa hoitolisän päälle joka on siis enimmilläänkin 168,19 euroa kuussa. Niin, ja johon minulla kuten varmaan kovin monella muullakaan suurperheen äidillä ei ole oikeutta, koska tulorajassa huomioidaan VAIN kaksi aikuista ja kaksi lasta, meillä jää siis 4 lasta huomioimatta.

Näin ollen siis tulomme tulevat koostumaan kotihoidontuesta ja miehen palkasta. No, mies siis pitäisi isäkuukauden. Isyysrahahan miehen kohdalla on sama kuin tämän sairauspäiväraha eli 70 prosenttia palkasta miinus tietty ne verot. Vaan kas, tässähän tuleekin sitten se kusetusosa. Kuukauden isäkuukausi tulisi meille kustantamaan kyseisen kuukauden kotihoidontuen sekä ne 30 prosenttia miehen palkasta jotka siis katoavat aina tuossa isyysrahassa.

Käytännön esimerkkinä laitettakoon vaikka näin, summat on vain esimerkkejä eli ensin normaalikuukausi, ajatellaan nyt vaikka että miehen tulot olisi 2000 euroa kuussa käteen. Eli normaalikuukauden tulot:

-miehen palkka 2000,-
-kotihoidontuki   250,-
Yhteensä siis     2250,-

Isäkuukausi muuttaakin sitten tilanteen aika hyvin...

-isyysrahaa      1400,-
-kotihoidontukea    0,-
Yhteensä         1400,-

Eli takkiin tulee 850 ekkee näillä summilla laskien. Okei, tosiasiassahan lapsilisät tulee ihan normaalisti, eli se tuohon päälle ja sitten tietysti ne tulot jotka nyt sattuu olemaan vaikkapa elatusmaksuina, tekijänoikeuskorvauksina tai ihan minä vaan, mutta kuitenkin. Kenellä on varaa pitää isäkuukautta? Siis ei pahalla, mutta nyt irkulta lipsahtaa, ei voi mitään...

VITUN MAKU! Silkkaa paskanjauhantaa ja kusetusta koko lapsiperheiden aseman parantaminen. Hienon tavan ovat taas keksineet säästää ja samalla muka antaa jotain. Voi perkeleen perkeleen perkele! Tästähän voi päätellä, että toivottavaa on, että äidit etsivät itselleen kyseiseksi kuukaudeksi töitä, mikäli siis aikovat tämän jälkeen edelleen hoitaa lapsiaan kotona sinne 3v asti, joka on mahdollista mikäli sillä ruhtinaallisella kotihoidontuella pärjää siihen asti.