Sitä ihteensä. Ja paljon. Ja eihän siihen tietenkään ihmeitä tarvita, että elämä on järkyttävän järkyttävää, ihan sellainen perusflunssa riittää. Ei irkulla, mutta miehelle se iski. Tuli perjantaina töistä kotiin pää jyhmien, kurkkuun koskien ja nokka vuotaen. Mittasi lämmön, juu, olihan sitä, tosin ei paljon, mutta luonnollisestikin ihmiselle jolle ei yleensä lämpö nouse millään, vähänkin on paljon. Puhumattakaan jos kyseessä on mies. Ja sitten maattiin. Ja voivoteltiin omaa kurjaa oloa. Niin äijää, niin äijää että.

Ja koska irkulle on iskenyt mitä todennäköisemmin jonkinasteinen ylisuojeluvietti Speden suhteen, irkku tarkkaili haukan katseella miestä ja ilmoitti tälle useampaan kertaan, että taitaa olla parempi kun et koske Spedeen. Etkä mielellään mene edes kovin lähelle. Rehellisesti, vaikka rehellisyys nyt ei ihan aina kannatakaan, olisi tehnyt mieli sanoa sille kerubille "muuta saunakamariin flunssan ajaksi", toinen vaihtoehto joka mielessä kävi oli "me lähdetään nyt hotelliin, soita kun olet terve". Onneksi välillä toimii järki, en tietenkään sanonut, passittanut miestä saunalle saati lähtenyt itse.

Lauantai ei alkanut sen mukavammissa merkeissä, mies oli niiiiiiin kipeä, että niin kipeä voi olla vain äijä. Makuukeskus siirtyi heti aamusta sohvalle, yski, niisti ja niiskutti. Minä kurkin tasaisin väliajoin olkkariin missä siis Spedekin nukkui, Speden koppa kun on valloittanut olohuoneen pöydän aina päiväaikaan. Ja sitten se tapahtui. Paitsi että irkun silmä herpaantui, kävi kiusauskin ylivoimaiseksi miehelle joka oli siis aiemmin jo itsekin sanonut, että ei viitsi pahemmin koskea nyt Spedeen saati olla kovin lähellä. Irkku vei pyykit kuivumaan ja kas, mies makasi sohvalla Spede mahan päällä irkun palatessa reissulta.

No joo joo, jopa irkku tietää sen verran, että ei sitä flunssabasiliskoa pidä aisoissa millään saman katon alla, tarttuuhan se jos on tarttuakseen vaikka kuinka umpioisi flunssapesän mihin päin tahansa taloa. Ja johan täällä on viikkotolkulla kuka milloinkin niiskuttanut tai köhinyt. Joten tässä kohtaa nähdään kuinka tosiaan se ylisuojelufiilari iski päälle, kun muka sillä suojaisit toisen ettet päästäisi miestä, joka nukkuukin samassa sängyssä yöt missä Spede käy aterioimassa. Haloo irkku, noin ihan suoraan sanottuna. Välillä vain sumenee tuo järjenvalo, juu, ei sille mitään voi.

Pyhänä mies olikin sitten jo paremmassa kunnossa. Ja maanantaina tämä luomakunnan kruunu (köh tota) palasi töihin. Ja kuulkaapa nyt, tässä kohtaa päästäänkin siihen kauheuteen ja kamaluuteen. Maanantai-iltana Speden nenä falskasi. Siis ihan vähän vaan, ikäänkuin kosteutta huomattavissa nenän alla kaiken aikaa-systeemillä. Ja silmätkin falskasi. Ja tuhisi hengittäessä. Siis tyyliin, vähän on jonkinasteista nuhantynkää hankinnassa. Ja irkku sätki kauhusta. Näki jo kaikki maailman kauhukuvat silmissään, kuinka Spedelle nousee lämpöä ja irkku kiikuttaa pienen tukkoisen pojan lääkäriin ja siitä sairaalaan osastohoitoon ja miettii millä ihmeellä tämäkin sitten hoidetaan kun irkulla on Speden ruoat ja kotona viisi lasta ja töissä käyvä mies ja siellä sairaalassa pieni mies joka on vieraissa käsissä sen aikaa kun irkku ei ole vieressä. Jokainenhan tietää kuinka luodaan kauhukuvia koko rahalla ja pienellä aivokapasiteetilla...

Eilen Spedellä olikin sitten kuivunutta räkäröhnää nenän alla. Eikä nokka vuotanut enää, saati silmät. Että juu, kannatti sätkiä kauhusta kankeana pari-kolme päivää. Siis ei. Mutta tulipa sätkittyä sitten. Eikä Speden tilassa ole tapahtunut sen kummempia muutoksia eilisen jälkeen. Eli poika on kunnossa. Irkku ei, irkku on selvästi tärähtänyt. Että näin meillä, sätkitään turhanpäiten miten sattuu. Muistaessa mainittakoon sekin, että Spede pitää ulkona nukkumisesta. Jihaa ja hurraa. Ja niin, Spedellä on neuvolalääkäri perjantaina. Spedeosio olikin sitten tässä.

Muuta jännittävää ei olekaan sitten sattunut muutamaan päivään. Junnulle on uudet silmälasit tilattu, entisiä ei enää korjailla, entinen on siis todellakin entinen. Junnu ja prinsessa on tänään menossa serkuille leikkimään, junnu nyt aamupäivästä ja prinsessa sitten koulun jälkeen eli irkku pääsee nukkumaan päikkärit kaikessa rauhassa Speden kanssa. Ja se on hyvä se, viime yö meni penkin alle vähän joka tavalla. Eilen Spede teki myös ensi vierailunsa eli käytiin miehen siskon synttäreillä, ensin tosin varmistettiin että KUKAAN ei ole kipeänä millään tavalla. Tähän ihmeellisten toimintojen sarjaan lisättäköön maanantainen taksvärkkipäivä, eli teini siivosi kotona ja teki ruokaa. Olin siis suunnilleen lomalla. Poika 13v puolestaan oli isällään päivän töissä.

Kuten huomaatte, irkun elämässä ei ole mitään ihmeitä tapahtunut, paitsi tietysti irkun korvien välissä jossa kaikki ei aina ole kotona. Loppuun vielä paljastettakoon vaunun renkaiden kohtalo. Siis niiden joiden pumppaaminen sai melkein irkun lopullisesti sekoamaan. Tai siis enhän minä pumpannut kuin sitä yhtä. Eikä olisi kannattanut. Mies kotiutui töistä torstaina, otti renkaat, pumppasi ne suitsait sukkelaan toisella pumpulla, paitsi sen yhden jonka kanssa irkku oli kamppaillut puoli iltaa... Siitä kun olikin venttiili rikki. Eli ei ihme, että en sitä täyteen saanut millään. Noloa oloa ei mitenkään helpottanut miehen kommentti... "miten ihminen joka normisti osaa vaikka mitä voikin olla välillä NOIN blondi"...

Näin meillä. Nyt menen häpeämään taas hetkeksi omia toilailujani, ja kehittelen sitten jonkin uuden toilauksen jonka voin jakaa teitin kanssa. Moro!