Irkulla vie tänään tie. Ihan perussetti, eli kulmat, ripset ja hiukset saavat käsittelyn osakseen. Mielenkiintoiseksi asian tekee parikin seikkaa. Ensinnäkin Spede. Spedellä on merkillinen äiti-tutka. Tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka Spede olisi kuinka sikiunessa tahansa ja syönyt mahansa juuri halkeamispisteeseen, jostain kummasta tämä vaistoaa koska äiti "has left the building". Eli herää. Vaatii syliä. Mieluiten tissillä höystettynä. Ukko-parka ei ole vielä sitä tissiä itseltään löytänyt, eli saattaapi olla hieman kädet varattuna sen ajan kun äiree on poissa.

Vielä mielenkiintoisempi seikka on kuitenkin se, että irkku ilmoitti tutulle parturille aikaa tilatessaan saman vanhan virren minkä lähes aina ennenkin. Eli kehitä jotain, saat vapaat kädet. Ja tämä on muuten paras tapa käydä kampaajalla. Naama on pysynyt samana, mutta kampaus on muuttunut mitä erilaisimmiksi leikkauksiksi ja väreiksi. Koska kuitenkin olen vaalea, niin tummia hiuksia en ole kertaakaan päästäni tavannut, ne kun tuskin sopisivat.

Eilinen oli muuten huano päivä. Siis todella huano! Poskisärky oli kyllä helpottanut, vain ajoittain juhmi, mutta edellisen päivän hevoskuuri lääkkeissä aiheutti kaksi lisäongelmaa. Äireen maha oli julmetun kipeä iltaa myöten. Närästi, tehokkaammin kuin koskaan ennen. Sen verran tehokkaasti, että vieläkin maha tuntuu kipeältä kun istuu tai kumartuu. Ja koska äireen maha oli julmetun kipeä, niin ei siitä puhtain paperein selvinnyt Spedekään. Spedelle äireen kiskomat lääkkeet taas aiheuttivat kakkaongelmia. Pojalle joka kakkaa joka aamu ja ilta, lähes kellon tarkkuudella. No, eipä kakannut eilen. Peukalon kokoisen papanan sai puristettua illalla. Ihme kyllä, poika ei mitenkään erikoisemmin silti kitkuttanut mahaansa vaikka lähes koko päivän hereillä olikin.

Mitä opimme tästä? Emme sitten yhtikäs mitään. Paitsi sen, että mikäli äiree joutuu vielä miksaamaan troppeja imetysaikana, kannattaa Spedelle lykkiä samaan tahtiin ruusunmarjasosetta. Se kun saa mahan tällä toimimaan. Ja sitten onkin vuorossa irkun henkkoht ongelma. Suoranainen dilema. Tätä on tuumittu nyt urakalla eilisestä illasta asti.

Ja se ongelmahan on jälleen kerran Spede. Kas kun irkku olisi ehkä, mahdollisesti, kenties valmis viettämään yhden Spede-vapaan vuorokauden. Siis ehkä. Irkku on siihen henkisesti latautunut tässä, yhteen yöhön jonka Spede viettäisi mummulla. Toisaalta irkku toivoo itsekin yhtä Spedevapaata, siis toisaalta. Irkku tahtoisi viettää yhden illan ukon kanssa, nauttia saunasta, musiikista, muutamasta oluesta. Käydä mahdollisesti aidan tuolla puolen, naapurin kanssa hööpöttämässä, istua iltaa ja herätä sitten vaikka ihan rehellisessä krapulassa aamulla. Siis toisaalta.

Toisaalta taas. Irkku ei tiedä. Ei tiedä tahtooko olla Spedestä erossa yhtä vuorokautta, koska muutama tuntikin on hieman kenkkua itselle. Mutta suurin syy siihen, miksi irkku ei todellakaan tiedä voiko ja pystyykö olla erossa sen vuorokauden on maitobaari. Kas kun irkkuhan on jokaisen muun lapsen kohdalla joutunut lopettamaan imetyksen jo vajaan parin kuukauden jälkeen, kun maitoa ei ole vain tullut. Tällä kertaa olen todella tapellut noiden huonojen maidontulokausien yli hampaat irvessä, niin että hei, Spede on saanut nauttia maitobaarista jo liki kuukauden pidempään kuin sisaruksensa. Eli miten käy, jos Spede on yön yli pois kotoa? Maitobaarilla ei olekaan käyttöä?

Pumppaus auttanee, mutta auttaako se tarpeeksi? Neuvokaa nyt joku, joka on pidempään imettänyt, ja ollut erossakin vauvasta imetysaikana, miten tämä homma toimii. Vai toimiiko? Missään nimessä kun en halua imetystä vielä lopettaa, haluan imettää Spedeä mieluiten ainakin puolivuotiaaksi, vaikka vähän pidempäänkin, mutta aivan ehdottomasti ainakin siihen asti kun tämä herää vielä öisin syömään. Ja toisaalta, onko tuo nyt edes laitaa noin pientä laittaa vielä yöhoitoon. Sittenkään, vaikka kaikki muut ovat meiltä hoidossa olleet jo viimeistään tuossa iässä sen yhden yön.

Minusta on tainnut tulla hieman ylivarovainen tällä kertaa. Juu. Jään siis miettimään tätä dilemaa, ja olkaa nyt ystävällisiä ja sanokaa jotain neuvoa tähän. Kiitos.