Irkun köökki on vallattu. Kamalaa! Siellä riehuu joku hullu kaljupäinen mieshenkilö, huitelee paistinpannun, sähkövatkaimen ja erinäisten veitsien kanssa. Eihän sinne uskalla naisparka edes nenäänsä laittaa, hullun kokin kadottua vessaan kipaisin hakemaan kupin kahvia ja äkkiä alta pois... Tämä on kuulkaa kaameampaa kuin tieteiselokuvien kohtaukset joissa alienit tunkevat ihmisten mahoista ja korvista ja poskista ulos... Kääk! Pelastakaa irkku!

Totta puhuen, irkun pää ei toimi. Ei edes sitä vähää minkä on joskus toiminut, muistaakseni. Tilt tilt iskee vaan kun joku sanoo jotain joka olisi pitänyt muistaa. Tänäänhän on tosiaankin ukolla talkoo/sauna/ryypiskely-ilta. Ja arvatkaapa vaan mitä se tarkoittaa. No sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että aamulla ennen yhdeksää kauppaan suunnannut mies ei todellakaan suunnannut ostamaan vain sitä ruusunmarjasosetta tai sitä jogurttia tai sitä leipää. Ehei. Mies haki myös kinkkusuikaleita, jauhelihaa, juustoa, kurkkua, kaljaa ja vaikka mitä vastaavaa emmettä, alkon tuotteita unohtamatta.

Siitä se sen kipinän siihen riehumiseenkin sitten sai, siis niistä emmeistä joita kaupalta toi. Nyt kuulostaa siltä, että pahin riehumisvaihe on ylitetty, kas kun mies suuntasi jo ulos. Ehkäpä keittiöön on kohta turvallista mennä? En tiedä, mutta kun. En ehdi enää. Leipomaan siis. Kun täytyy prinsessaa lähteä kuskaamaan kummitädilleen heti kun kotiutuu koulusta, he kun menevät johonkin lastentapahtumaan illalla. Niih.

Ai niin, piti myös mainita tuotoksista jotka mies sai riehuessaan aikaan. Kaksi pellillistä pizzaa jotka odottavat siis paistamista. Niin ja makaronisalaatti. Tarkemmin kinkku-kurkku-suolakurkku-sipuli-valkosipuli-makaroni sellainen. Juuh.

Irkusta tämä on itse asiassa aika hauskaa. Kas kun miehen seuraksi tulee Speden kummisetä eli miehen siskon entinen mies. Eristävät kellarissa vesiputket, jos vaikka kävisi niin hyvin että ensi talvena ei tarvitsisi kirota jäätyneitä putkia. Saunovat, syövät ja kännäävät, mies oli hakenut talkootyöläiselle kopan kaljaa, itse se ei olutta juo, joten yllättäen mukaan tarttui alkosta pari pulloa pastillileijonaa, siis jotain leijonapastillin makuista viunaa. Se, mikä tekee touhusta irkun mielestä hauskaa, on seura. Speden kummisetä ja ukko kun on kuin majakka ja perävaunu, paita ja perse, ja niillä osuu jutut niin hyvin yhteen, että monesti saa nauraa kippurassa kun niiden touhuja seuraa.

Jahas. Tämä tästä raportista, nyt ovesta katosi myös junnu, menevät alustavasti jo kellariin... Irkku siirtyy Spede-linjalle. Moro!