Juu. Niin teki. Siinä se syy sitten siihen, miksi ei eilen tullut edes piipahdettua blogia kurkkaamassa kas kun kävi näin... Miehen seuramies, epäilen aina välillä että taitaa olla lähes "tyttöystävä" kyseessä, saapui neljän aikaan. Siis silloin perjantaina. Yksi epäilyäni vahvistava tekijä on ehdottomasti se, että tuo soitti ukolle kun oli lähdössä tulemaan meille ja mitä sanoi mies puhelimessa tälle? "No hyvä, mä olenkin tehnyt meille ruoat valmiiks oottamaan, pistän kuule paukut jäähtymään tohon"... Ihan hieman kiusasin ukkoa siitä, että enpä muista että kertaakaan täällä olisi irkulle laiteltu valmiiksi, jos irkku vaikka soittaa kaupalta. Nämä kaksi on kyllä sellainen parivaljakko, ettei juuri toisesta väliä.

Seuramiehen saavuttua koko kolmen kopla, junnu oli tietty äijien touhuissa mukana, katosi kellariin niitä vesijohtoja eristämään. Minä jäin reippaana äitinä Spedeä pyörittelemään, syötin, huolsin, laitoin nukkumaan ja kuorin parit potut kattilaan pienen perunasosetta varten. Kuuden aikaan soi puhelin ja naapuri, Speden kummitäti, soitti. Kysyi maistuisiko se naapurille olunen. "No en mä nyt ehdi kun hoitelen Spedeä tässä"... Juu eikun hän ajatteli kysyä, että saisiko sitä Spedeä yökylään. Heille. Kun katseli, että teillä on seuramieskin, saisit istua ukkojen kanssa iltaa.

Kamalan syntinen äiti olen. Hetken asiaa mietittyäni sanoin juu. Kunhan olin ensin todennut sen typerimmän jutun jonka aivovaurioinen nainen voi. "Se kyllä herää yöllä syömään vielä, että tota, joutuisit sit kyl heräämään"... Kummitädillä oli tosi hauskaa puhelimen toisessa päässä, ihanko totta hei, herääkö vauvat syömään? Nolo irkku, niinkun tuo ei olisi sitä muka tiennyt...

"Okei. Teen vellit ja syöttelen vielä seiskan aikaan ja tuon sitten sen jälkeen." Speden. Tavarat vein jo heti puhelun jälkeen. Arvatkaapa, oliko irkku ihan hieman tuota, yllättynyt? Ja otettu? Vaikka tosiasiahan on, että naapurin rouva on moneen kertaan sanonut siitä, että olisi enemmän kuin halukas ottamaan poikaa vähän hoitoon välillä. Ja helppohan tuo on antaa sellaiselle, jolla on itselläänkin lapsia, eli tietää vallan hyvin ettei mitään yllätyksiä ole tuollekaan edessä. Joten Spede pääsi oikein hemmotteluhoitoon. Koko illan oli köllötellyt kummitädin massun päällä, ja kyllä sitä oli sitten paijattu ja paapottu oikein porukalla siellä.

Irkku pääsi siis ihan kaikessa rauhassa saunaan yhdeksän kanttiin kun ukot oli saunoneet. Aivan taivaallista. Join ne oluet jotka edellisestä vapaasta jäi, tosin, jarru päällä eli tahdilla tunti per pullo. Ei siis edes pöhnästä tietoa. Mutta kuulkaa, enpä muista koska viimeksi olisi ollut niin hauskaa. En minä nyt varsinaisesti miesten kanssa siinä istunut, nuo kun paukutti rallipeliä, mutta istuin tässä koneella, irkkasin parin traviankamun kanssa ja aina välillä höpötin ukkojen kanssa. Ukot putosi kuin enot veneestä kahdelta, minä en. Nolo akka istui koneella neljään. Kun ei kertakaikkiaan nukuttanut. Ja aivan ihanan mukavaa oli jutella.

Spede kotiutui eilen ennen puolta päivää, sen verran tuohon vaikuttaa tuo yökyläreissu näemmä että edellisen kerran kuvio toistui. Poika ei suostunut ei niin millään nukkumaan illalla koppaansa. Nukutin viereen siis. Ja annoin nukkua siinä koko yön. Ja tuo jos joku oli hyvä juttu, heräsi vasta viiden kanttiin syömään normaalin kolmen sijasta. Olen otettu ja erittäin levännyt!

Ja sitten ne perärööri-uutimet. Meille on laskeutumassa tauti. Iltapäivällä meni tämän akan maha täysin sekaisin. Samoin junnun. Ja ukon. Poika 13v tuumi että juu, hänellä oli eilen. Tänään sitten prinsessa ilmoitti jo kasin kanttiin, että mahaan sattuu. Itselläkin maha jotenkin omituisen tuntuinen edelleen. Ukko on järjettömässä flunssassa, prinsessa valitti myös kurkkuaan. Junnullahan tuo oli jo viikolla. Ei kuulkaa hyvältä näytä.

Ja inhottavinta kaikessa on se, että luin eilen, apteekissa liki tunnin istuessani, lehdestä, kuinka tämä on SE huono vuosi, eli RS-virus pitäisi iskeä rajuna. Ja sehän on vaarallinen noille keskosina syntyneille. Ja kuinka ollakaan, se tuppaa vieläpä yleensä alkamaan näihin aikoihin, ja eiköhän vain liki 12000 sairaanhoitajaa ole jäämässä pois töistä mikäli eivät saa palkoissa sopua aikaan. Ja hittolainen, iso osa näistä on vielä lehden mukaan juuri niitä lastenosastojen hoitajia. Tämä on kuulkaa todella inhottavaa. Eilen teroitin illalla lapsikatraan kuukunoihin kuinka tärkeää on, että aivan erityisesti nyt kaikki muistaa käyttää käsidesiä AINA ulko-ovesta sisälle tultuaan. Hittolainen.

Hups, nyt poistun, pitää mennä lasten kanssa väkästämään aamiaista tuolle flunssaiselle juhlakalulle.