Kaipa näille on joku hienompi nimikin, tai jotain, mutta meillä nämä sai nyt tämän nimen. Junnu, se ronkelinpuoleinen kaveri, piti näistä ihan sikana, samoin kuin muutkin. Suosittelen...

1079939.jpg

Taikina:

7dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl sokeria
1pss kuivahiivaa
1/2dl vehnäleseitä
3dl kättä hieman lämpimämpää vettä
1/2dl öljyä

Sekoita kuivat aineet kipossa, lisää vesi ja öljy, vaivaa kiinteäksi ja anna nousta.

Täyte:

700g jauhelihaa
100g sipulikuutioita
70g tomaattipyrettä
1 lihaliemikuutio
1rkl valkosipulijauhetta
100g fetakuutioita

Ruskista jauheliha, pehmitä joukossa sipuli, lisää pyre ja mausteet, anna hetki hautua. Lisää fetakuutiot kun täyte valmis muilta osin.

300-400g juustoa raastettuna ja 140g tomaattipyrettä täyttövaiheessa.

Jaa taikina kuuteen osaan, pyörittele pizzapohjiksi. Voitele suht paksulti tomaattipyreellä, jätä noin sentin siivu reunoista voitelematta. Levitä täyte toiselle puoliskolle pizzapohjaa, lisää runsaasti juustoraastetta päälle. Kostuta reunaosat vedellä ja taita puolikuuksi. Painele reunat hyvin, itse käänsin painellut reunat puolikuun alle pellille laittaessa. Anna nousta hetki, painele haarukalla ja voitele vedellä, paista 225 asteessa kunnes kauniin värisiä eli noin 10-15 minuuttia. Peitä leivinliinalla uunista ottamisen jälkeen jolloin kuori pehmenee.

Todella hyvää, suosittelen. Yrttejäkin voisi lisätä täytteeseen mikäli haluaa, meillä tuo valkosipuli on yleismaallinen yrtti.