Kuumat linjat juu aina välillä. Exä soitti tunnin puhelun, ensimmäinen kysymys, miten voitte. Toinen kysymys koskikin sitten vesiasioita yleisesti, uutisia, tautitilannetta, vointia, pesuja ja kaikkea mahdollista. Kehotti säilyttämään linjan jonka olen ottanut, eli ei edes keitettynä vettä hanasta. Mihinkään mitä suusta alas menee siis. Kysyi vielä Spedenkin voinnin, ja olipa tuolle juolahtanut mieleen sekin, että millä sinä sitä muuten nyt peset, ethän vaan hanavedellä. Ei pelkoa, en todellakaan. Peppupyyhkeet on huippuluokan keksintö, niin se on.

Irkun suunnitelma kelpuutettiin sellaisenaan, hakee pojat huomenna illalla itselleen ja pitää pyhään. Teini menee sitten vasta perjantaina, kun sillä on tietty omat kuviot sitä ennen. Kaksi huolehdittavaa vähemmän. Tekisi mieli pitää muukin sakki kotona loppuviikko, mitä jos saavat tartunnan koulussa. Etenkin nyt, kun selväksi on käynyt, että vedessä on luultavasti paljon muutakin kuin vain salmonellapöpön alkuunpanija.

Miettikääpä nyt itsekin. Vesi jota on nautittu hyvällä halulla tietämättä mitä se sisältää, on sisältänyt siis ulostejäämät, virtsat, tiskiainevedrt, pyykinpesuvedet, yleiset pesuaineet... Aivan kaiken minkä kanssa ihminen pluttaa suihkussa, kotitaloushommissa jne. Lisäksi vesi on sisältänyt maatilojen jätevedet. Pahempana peikkona näyttää jo kummittelevan joku muu tartuntatauti, virus, kuin salmonella.

Naapurin pikkupoika on jäänyt hoidosta pois, kuten monet muutkin lapset. Ei mahataudin vuoksi, vaan koska hoitopaikasta oli näin toivottu, henkilökuntaa sairaana reippaasti. Kaupunginjohtaja ei ehtinyt kunnolla haastateltavaksi, kas kun tällä oli kiire sairaslomalle. Vesilaitoksen johtaja miettii edelleen kuka sen pirun venttiilin avasi ja miksi sitä ei suljettu. Terveyskeskus on ja pysyy jumissa. Kansaneläkelaitos tutkii näytteitä, jos selviäisi mitä kaikkea tässä on itse kukin elimistöönsä saanut.

Irkku, kuten moni muukin täällä, kaipaa ulkopuolista tahoa, joka ottaisi tukevan otteen asioihin ja lähtisi selvästi toteuttamaan jotain suunnitelmaa jolla lisäsairastumiset estettäisiin. Yhtenä varteenotettavana neuvona on moneen kertaan ALn keskusteluissa toistunut toteamus: älkää nyt helvetissä juoko sitä vettä edes keitettynä, kuusinkertaistettu määrä klooria ja kaikki muu sonta yhdessä mikä siinä on, on mitä luultavimmin kemiallinen myrkkypommi. Näinhän tuo taitaa olla.

Jotenkin on epävarma olo. Näinköhän tästä selvitään kunnialla. Näinköhän päästään ilman ikävyyksiä. Tuleekohan meille saati muille täällä joulua ollenkaan. Kauanko tämä kestää. Alunperin annettu arvio viikosta kuulostaa jo omissa korvissa naurettavalta. Se täyttyy perjantaina, ja ainakin vielä tilanne näyttää menevän vain pahemmaksi. Näinköhän täällä tulee vielä kuolleita tämän johdosta.

Minä en juo keitettyä vettä. En anna sitä muidenkaan juoda. En tee ruokaa siihen, en edes kuori perunoita siinä. Pelkään ihan liikaa sitä, että jotain inhottavaa pääsee muhimaan meille. Jotain jota ei siis edes vielä tiedetä varmaksi. Minusta tämä on pahemman luokan kriisiksi luokiteltavissa. Mikään ei riitä puolustukseksi herroille, jotka koettivat salata meiltä veden oikean tilan. Jotka kehoittivat juomaan sitä huoletta, vaikka se vaahtosi ja haisi pahalta. Jotka vakuuttivat, että jätevesi ja puhdas vesi ei sekaisin mene. Miten on mahdollista, että yksikään noista herroista ei ole sairastunut? Ei kaupunginjohtajakaan mahavaivojen takia saikulle jäänyt. Jos kerran eivät ole tienneet...

Olen vihainen. Kiukkuinen. Tunnen että perusturvaani on loukattu ja kunnolla. Elämäni on vaarannettu, eikä vain minun, vaan kaiken sen mikä minulle on tärkeää. Maikkarille kiitos, ensimmäinen uutislähetys jossa näin tänään asiaan suhtauduttavan VAKAVUUDELLA jonka kuvittelen sen ansaitsevan. Silmissäni kummittelee ihmisuhrit, joiden tulosta olen lähes satavarma. Eläinuhrejahan on jo ollut, kissoja, kaneja. Onko meidät ihmiset täällä nyt luokiteltu samaan kastiin. Ei niiden mitään tarvitse tietää.

P-le. Ehkä tosiaan olisi syytä laittaa talo myyntiin ja muuttaa johonkin jossa olisi veden suhteen omavarainen, silloin ei voisi paskanjuonnista syyttää kuin itseään.