Mies tuli ja meni. Lähti jahtaamaan kertakäyttöastioita, niitä kun ei huomattu aamulla ajatella. Helpottaa kummasti tuota normaalia elämää, nyt etenkin kun ei vedellä saa pestä edes astioita. Ja jahdista todellakin on kysymys, ensimmäiset kolme kauppaa tyhjänä kertakäyttöastioiden suhteen. Vettä on 50 litraa kuistilla, lunta kerätään saunalle vielä tänään ja toivotaan, että sitä tulisi vaikka hieman lisää, päästään pesulle.

Koulusta tuli kirje, vettä EI saa käyttää, koulu on kiinni, jos mahdollista lähtekää sukuloimaan pitkiksi vapaiksi. Lisähuomautukseksi oli laitettu kehoitus kuunnella radio Tampereen taajuutta, 99,9. Siellä kun tulee lähes nonstoppina tietoa tilanteesta kaupungissa. Kerhotäti soitti, ensi maanantain kerho on peruttu. Itsenäisyyspäivää vietetään siis monin paikoin tiukassa eristyneisyydessä, se kun tuntuu turvallisimmalta vaihtoehdolta tällä hetkellä.

Huhu on lähtenyt liikkeelle, yksi nelivuotias tyttö olisi kuollut neljä päivää sairastettuaan, mutta tämä on todellakin vain huhu ainakin tämän hetken tietojen mukaan. Vedestä on löytynyt adeno-virus sieltä jo aiemmin löydettyjen salmonellan ja kambylobakteerin lisäksi. Kukaan ei tiedä mitä sieltä vielä voi löytyä, kokeet ja viljelyt kun vie aikansa. Elämme suunnilleen sota-alueella. Niin tätä voisi kuvata. Mutta aina välillä löytyy jotain, joka rauhoittaa oloa edes himpun vaikka se ei ihmeitä aikaan saakaan...

Helpottavaa oli lukea äsken YLEn sivuilta seuraava uutinen:

Armeija apuun Nokialla
05.12.2007

Nokian kaupunki on pyytänyt puolustusvoimilta virka-apua juomaveden aiheuttaman kriisin takia.

Armeijalta on pyydetty kymmeniä henkilöitä avuksi veden ja tiedotteiden jakoon sekä liikenteen ohjaukseen. Kaupungin tietojen mukaan joukkoa ollaan jo kokoamassa.