Sortsit kaikki, en ole ehtinyt päivittämään kun on ollut aivan ju-ma-la-ton kiire. Kaikki edelleen terveitä, hieman alkaa tosin ahdistaa jo tämä täydellinen mökkiytyminen. Mihinkään kun ei ole keskiviikon jälkeen liikuttu, ei edes miehen taholta. Kiire taas ei johdu pelkästään tästä vesien keittelystä, kantamisesta ja muusta vastaavasta, osa ajasta on mennyt tehokkaasti tuolla netissä roikkuessa, tai siis täällä, ja yhteyttä sinne tänne ottaessa.

Hassulta tuntuu, että mediassa on vesitilanne kuitattu tyyliin "täällä ei ole mitään nähtävää, hajaantukaa!" Meitä on ohjeistettu että vettä saa käyttää keitettynä, siis sitä vesijohtomallia. Suuri osa ei niin kuitenkaan uskalla tehdä, ja se on kyllä aika ymmärrettävää ottaen huomioon, että silloin kun vesi oli selvästi likaista oli vesilaitokselta vakuutettu soittajalle, että se on kuule ihan ok, ja luuletko että sinne myrkkyjä päästettäisiin, kyseessähän on elintarvike. Samaisen soittajan lapsi viettikin sitten aika monta vuorokautta taysissa tipassa, kas kun vedestä oli tullut yhdellä kertaa sekä noro- että rotavirus. Ja tämä siis siitäkin huolimatta, että tuolloin vedenkäyttö perheessä oli jo lopetettu.

Aivan sama mitä siis nyt kaupunglta sanovat, osa kokeiden tuloksista on tulematta ja luottamus virkamiehiin nollassa lähes kaikilla. Kouluissa lienee huomenna edelleen aikamoinen oppilaskato, koska kouluruokailusta ei ole tiedotettu, eli miten se tapahtuu ja mistä ruoka kouluihin tulee, puhumattakaan siitä että noro tarttuu erittäin tehokkaasti mm ovenkahvoista, pinnoista jne, harva uskaltaa laittaa lapsiaan kouluun.

Virallisesti siis tilanne on ohi, kadunmiehen näkökulmasta kusessa ollaan ja pysytään vielä pitkään. Tämän hetken arvio siitä, koska vesiverkosto saadaan täysin puhdistettua eli vedenkäytön suhteen päästään takaisin normaaliin arkeen, on ensi vuonna sitten joskus. Puhdistus vie kuulemma viikkoja. Edelleenkään ihmiset ei tiedä pitäisikö lämminvesivaraajille tehdä jotain ja jos, niin mitä. Edelleenkään ihmiset ei tiedä, mitä kemikaaleja ja muuta vastaavaa "teknistä vettä" elimistöt pulputtaa. Ja se näkemys siitä, että sairastumiset ovat vähentyneet on silkkaa harhaa. Ihmisten kynnys lähteä lääkäriin on vain noussut aivan järjettömän korkealle. Kuten eräs sairastaja sanoi, kuka sinne uskaltaa mennä yhden viruksen kanssa, kun takaisin tulee mitä luultavimmin kolmen uuden kantajana.

Ja nyt, menen taas -> tuonne, laitelkaapa niitä nimiä edelleen adressiin! Kiitos!