Laskin aivan itse eilen sen... Urpo laskit väärin, joulu meni jo... Isompien lasten lempiloilotus tällä hetkellä. Mokomatkin kerubit! Tänään irkku kaasuttaa Voldemarin kanssa usvaa kohti. Tai no, usvaa ja usvaa, haen reseptit terkkarista rukoillen, että yhtäkään noroa saati rotaa ei vastaan tule, siitä suhaan sittariin ja apoteekkiin ja kas, takaisin kotiin. Ja koko tämän ajan kun tuolla suhailen, pidän kädet tiukasti ristissä rukoillen, paitti ettei sitä noroo näy, myös sitä, että lapset eivät a. tapa toisiaan, b. kaada taloa ja c. siivoavat, sillä aikaa.

Jokaiselle lapselle on luonnollisestikin jaettu vastuualue siksi aikaa. Kas kun joudun jättämään koko lauman keskenään tänne. Teinin vastuulla on Spede ja Speden vastuulla söpöily siskolleen. Poika 13v ottaa kontolleen prinsessan ja prinsessan kanssa saavat keskenään pyyhkiä vaikka pölyjä pitkin taloa sen aikaa. Poika 11v saa puolestaan kontolleen junnun ja junnun kanssa tuijottavat elokuvaa ja värittelevät sen aikaa. Onko siis ihme, että äidillä ei ole varsinaisesti kovin levollinen mieli lähteä? Koetin kyllä miettiä vaikka mitä muuta vaihtoehtoa ja hoitajaa siksi aikaa, mutta vaihtoehdot ovat huonohkot.

Joko täti joka on koko tämän ajan joutunut liikkumaan ihan normaalisti pitkin poikin kyliä. Ja joka on muuten koulussa aamupäivän. Tai anoppi, joka on ollut norossa ja työnsä puolesta tapaa noro-kansaa. Tai toinen täti ja hänen lapsensa jotka noroilivat juuri. Mietin myös vaihtoehtoa, että menen vasta illalla kun ukko on kotona. Spede ei diggaa. Kun se tissi. Ja vielä pahempaa, isi ei osaa antaa sitä perunasosetta riittävän reippaalla tahdilla, Spedellä ehtii mennä hermo useampaan kertaan ruokailun aikana. Elän toivossa, että aamulla kaupat on sen verran rauhallisia että en joudu paria tuntia kauempaa viipymään.

Jahas. Nyt se on kuulkaa pakko lyödä hanskat tiskiin tämän plääsäämisen kanssa, tulee muuten kiiru. Paitti että, pakko kertoa vielä viimeisin hellaseikkailu. Mies otti ja tutki eilen tilannetta. Mitä luultavimmin hellan kumijohto, siis se siellä takana, on ollut puolisen vuotta niin pahasti nalkissa, että on ottanut itseensä. Ulkopuolelta piuha on ihan ok, siis sisältä poikki oletettavasti, mutta nyt kun se on oikaistu siististi hellan taakse niin katso, levyt toimii ja sulakkeet ei käryä. Edessä on siis johdon uusiminen, vain, onneksi. Irkun joulukokkailut on likimain pelastettu. Ja nyt, se on moro!