Loma. Loppu. Kamalaa! Jotain loman loppumisen aiheuttamasta sisäisestä paisetilasta kertonee se, että irkku nukkui erittäin heikosti yön. Koiranunta. Havahtuen hereille vähän joka välissä ja aina kelloa katsomaan. Asiaa ei mitenkään helpottanut se, että Spede äkisi. Jota tosin tekee aina öisin ja päivisinkin, mutta irkun tuntosarvet siihen malliin pystyssä että heräsin. Yhä uudestaan ja uudestaan, toteamaan lähinnä sen että juu ei, vielä ei tarvitse herätä ja juu ei, Spede nukkuu äkinästä huolimatta.

Oman panoksensa heräilyyn tarjosi prinsessa, joka päätti jatkaa lomaansa ainakin tämän viikon. Eilen aamulla kun heräiltiin niin prinsessan kasvoissa ja kaulalla oli punaisia näppyjä. Joita tuli pitkin päivää lisää, selkään, rintaan, käsivarsiin ja muutama jalkoihinkin. Ensimmäiset muuttuivat illalla vesikellukoiksi eli sitähän se, rokkoa. Kesyä versiota, paitsi että kutina on järjetön. Ja nenä falskaa ja kurkkuunkin koskee, mutta lämpöä ei ole eikä neiti muutenkaan vaikuta sairaalta, paitsi silmistään. Prinsessa oli siis nähnyt pahaa unta ja kaipasi äidin apua asiaan. Äiti tarjosi apua mallilla jalkopäässä on tilaa, loppuyö menikin sitten paitsi sitä Speden äkinää kuunnelleen, prinsessaa varoen.

Toivottavasti tuo vesirokko nyt sitten jyllää tehokkaasti myös pienemmillä, päästään siitä lopullisesti eroon meillä. Isommat sen on jo sairastaneet, Spedelle pitäisi ottaa rokotus sitä vastaan vuoden iässä mutta näinköhän tuo sen ehtii sitä ennen saamaan tässä. Kolme viikkoa olisi aikaa tähän vesirokkoprojektiin käyttää, jos venyy pidemmälle niin irkkua harmittaa kovin. Kas kun pienet menee yökylähoitoon kaikki kolmen viikon päästä kun meillä on ukon kanssa synttärit ja isommatkin hilppaisee isälleen, aikeena on pitää pienimuotoiset pippalot kotona kavereille.

Spede muuten oli yökylässä perjantaina. Kummitädin kanssa meni säädöksi koko touhu, kun irkku ajatteli fiksuna että josko tuolla on vaikka jotain omia kuvioita suunniteltuna ja Spede nyt menee kotonakin ja ja ja ... Lopputulos, Spede saunan jälkeen kummitädin puolelle kun hän oli niin odotellut jo muutenkin pientä. Ihan hauskaa vaihtelua tietty ja johan se Spede sieltä puoliin päiviin mennessä kotiutuikin.

Ja nyt. Säntään puhdistamaan autoa lumesta. Täytyy lähteä junnua kerhoon kärräämään. Että sillattii tällattii. Se on moro!