Sitä se on. Koulun toiminta. Ei ymmärrä mikä mättää. Reissari, se tiedonkuljetusväline, siitä jo aiemmin räpisin täällä, että kun ei, ei toimi. No, nyt kun talvi on ollut tällainen kun on, ja luistelemaan koulustakaan ei ole päästy alkuunkaan suunnitelmien mukaan, oli opettaja päättänyt yllättää sekä meidät vanhemmat ja ennenkaikkea lapset varaamalla näille jäähallivuoron. Hienoa, totesi irkku kun reissarissa tästä lasten silmissä elämää suuremmasta tapahtumasta oli ilmoitus viikko pari sitten.

Ja voi sitä innon määrää, kun sitä luistelua jäähallilla mietittiin, ja kun sinne päästään vieläpä koulukuljetuksella ja aivan mahtavaa ihanaa ja upeaa ja kyllä nyt kelpaa. Prinsessa oli aivan täpinöissään, täpinöissä oli myös koko muu luokka, näin kertoili äireelle. Ja tänään se suuri päivä sitten koitti. Illallakin siitä vielä muistuteltiin äitiä, että muista nyt, huomenna on otettava luistimet ja kypärä koululle mukaan kun sinne jäähallille mennään.

Aamulla neiti ei tahtonut pöksyissään pysyä, ainoa joka hieman himmensi iloa oli toteamus kuinka kamalasti reppu painaa kun sinne on sullottu pussissa myös ne luikkarit kaikkien kirjojen lisäksi ja kypäräkin vielä roikkuu repussa kiinni. Ilmeisesti lievähkön murinan vaimensi silti tehokkaasti ajatus jäähallista, sillä mainintaa lukuunottamatta asia ei herättänyt kärttyä, kiukkua saati kitinää, vain sen raskaan huokauksen kun äiree asetteli reppua toisen selkään.

Prinsessa palasi koulusta jonkin aikaa sitten. Ensimmäisenä lauseenaan kuinka ei mentykään jäähalliin. Kun se sijainen joka nyt taas on, oli sanonut ettei osaa sinne. Kun muutti vasta syksyllä tänne. Siis anteeksi mitä! Ei osaa jäähallille? Ei sittenkään, että se kuljetus joka lähtee koulun parkkipaikalta, ajaa suoraan sinne jäähallin etuovelle?! Ei osaa koulun parkkipaikalle vai kenties kuljetuksen kyydistä jäähallin ovelle?!

Voi kiesus! Ja jäähallivuorojahan on jaossa täällä usein. Ja paljon. Ja niitähän varmasti riittää toistekin ekaluokalle. Ihan varppina juu. Ketutti. Risoi. Harmitti ja vaikka mitä. Mikä hiton äly oli laittaa pennut kantamaan ne painavat luistelukapineet mukanaan jos kerran ei mennä? Ja kun jumankekka sentään, eilen jo oli sama sijainen. Eikö siitä voinut ilmoittaa siinä reissarissa, että luistelu onkin peruttu? Ja miksi yleensäkään aiheuttaa pienille se mielipaha, joka väkisinkin tulee kun talven kohokohta perutaan vain siksi, että sijainen ei muka osaa mennä?

Juu, kyllä, olen sitä mieltä, että tenavat voi kyllä kantaa painaviakin kapineita edestakaisin turhan päiten, mikäli näillä on ainakin pari vuotta enemmän ikää kuin ekoilla. Ja juu, olen myös sitä mieltä, että ekalaisetkin voivat ne kantaa silloin kun on tosiaan tarpeelliset mukana. Mutta se, että niitä kannetaan ihan vain siksi kun on aiemmin ilmoitettu, ja sijainen ei vaivaudu ilmoittamaan muutoksista, niin ihan hieman silloin kiehahtelee sappi.

No, nähtäväksi jää jatkuuko tämä FU-meininki prinsessan opettajien keskuudessa, kas kun prinsessalla on perjantaina jälleen hammaslääkäri klo 11.00 koululla ja silloin opettajan pitäisi huolehtia tämä sinne. Laitoin jo tänään siitä viestiä opettajalle, samoin laitan siitä huomenna ja torstaina soitan vielä varmuuden vuoksi koululle. On se nyt sitten, anteeksi ruma sana, perkele, ettei mikään toimi.