Kiitos erittäin paljon karsastusta koskevista kommenteista tuossa edellisessä postauksessa. Lisäkommentteja otetaan mielellään vastaan, sen verran tärkeä kysymys on irkulle itselleen. Ukon kanssa asiasta keskustelimme illalla, ja tämä oli sitä mieltä, että silmä leikataan vaikka sitten yksityisellä puolella. Samaa totesi siskokin jo aiemmin iltapäivällä kun kävi, että kootaan sitten vaikka kolehti jos muu ei auta, lapset on todellakin julmia toisilleen.

Pienet lapsethan ovat usein yksinkertaisesti ajattelemattomia, mutta kouluikäiset ovat lähinnä sitten jo yksinkertaisesti ilkeitä. Tämä tuli mieleen siinä siskon kanssa jutellessa. Pari vuotta sitten, äidin ja isin kesälomareissussa ollessa, junnu ja prinsessa oli hoidossa pari yötä miehen siskolla ja tämän miehellä. Speden kummeilla toisin sanoen. Speden kummisetä oli lähtenyt kauppaan ja ottanut junnun mukaan, miesten hommia nääs.

Kaupassa junnu oli istunut kärryissä ja puhua pälättänyt tavalliseen tapaansa. Jonkin matkan päässä oli ollut äiti poikansa kanssa, poika oli ollut jo tuollainen hyvinkin kouluikäinen. Poika oli jäänyt tuijottamaan junnua, osoittanut tätä sitten sormellaan ja alkanut nauraa äidilleen "kato mikä rillirousku kierosilmä tuolla istuu". Speden kummisetä oli ollut aikeissa sanoa jotain todella kärkevää, tämä kun ei siedä minkäänlaista lapsiin kohdistuvaa kiusantekoa, oli se sitten vieraisiin tai omiin kohdistuvaa.

Ennen kuin Speden kummisetä oli ehtinyt sanomaan yhtään mitään, oli kärryissä istuva junnu (hienoa, että isommat sisarukset ovat opettaneet lapselle laajan kirjon painokelvottomia sanoja) todennut naurajalle "pidä pääs kiinni senkin saksalainen persereikä". Kummisetä oli koettanut pitää naamaansa peruslukemilla, taputtanut junnua päälaelle ja todennut, "tuosta hyvästä saat kyllä valkata jonkun kivan jutun karkkihyllystä". Naureskelija oli mennyt vaikeaksi, tämän äiti vielä vaikeammaksi ja kummisedän lykätessä junnua karkkihyllyä kohti, oli selän takaa kuulunut kuinka äiti torui poikaansa.

Sen verran tuosta junnun käyttämästä "loistavasta" nimityksestä, kyllä, poikaa 13v on luultu joskus alaluokilla rasistiksi kun tämä oli käyttänyt riidellessään samaa nimitystä luokkakaveristaan, jonka isä on syntyjään kreikkalainen. Ja ei, poika ei ole rasisti, imuroipa sanan vaan tehokkaasti Kummeli kultakuume-leffasta ja jotenkin sitä tuohon aikaan viljeli lukemattomista toruista huolimatta myös junnu. Ja vaikka kuinka olen sitä mieltä, että lasta ei saisi palkita rumista puheista missään tilaanteessa, tuossa kohtaa ymmärrän paremmin kuin hyvin kummisedän reaktion. Junnu oli sentään tuolloin vasta 3v ja pisti luun kurkkuun itseään monta vuotta vanhemmalle kiusaajalle.

Tämä tästä, tosiaan, mielelläni ottaisin vastaan vielä lisää muiden kokemuksia tuosta leikkauksesta.