Pjärkkelä niin. Siis haloo, eihän lapset, edes tuollaiset ekaluokkalaiset, eihän ne voi olla kieroja? Kääriä? Hyväksikäyttäjiä? Vaatia maksua seurasta? Eihän? Ja pjah, ahdasmielinen irkku tietää tähän vastauksen jo ennalta, eipä kai irkku muuten ahdasmielinen olisikaan.

Irkun äitiminä nousi pintaan, onneksi irkku kaikesta ahdasmielisyydestäänkin huolimatta osaa toisinaan polkasta aitiminän pitämään suunsa kiinni. Kuten juuri tänään. Tai eilen. Siis MITVIT näiden pentujen päässä liikkuu?

Eilen prinsessa tuli syömään. Polkupyörällä, tuumien "älä ihmettele sitä punasta pyörää meidän pihassa, piip on saanut uuden pyörän eikä se aja sillä enää ja se antoi sen mulle". Tässä kohtaa irkku kurkkasi ikkunasta ja totesi pihassa nököttävän aivan julmetun vanhan lasten polkupyörän. Ja paitsi vanhan, niin myös tuota. Miten sen sanoisi. Ruman ja romun. No, mikäs siinä, prinsessa on varmaan saanut sen lainaan päästäkseen valonnopeudella leikkikseltä syömään, ajatteli irkku. Kunnes prinsessa jatkoi "mun tarvii antaa siitä piipille sitten viiskymppiä kun se lupas myydä sen mulle". Öööö täh? Tässä kohtaa irkkukin valpastui jollain tapaa. Siis mitvit. Prinsessan kaveri myy prinsessalle pyörän hinnalla jonka se on maksanut ehkä likemmäs kymmenen vuotta sitten.

Irkku käski palauttaa pyörän. Pihassa kun on kaksi pyörää prinsessalla jo ennestään, vaikkakin kumpikin kaipaa huoltotoimenpiteitä. Toisesta on etukumin venttiili lähtenyt ja toisesta taas pamahti takarenkaan kappa. Eli ei mitään älyttömän isoja juttuja, tosin ymmärrän että olisi mukava kun ne olisi kunnossa tässä ja nyt. Tämä samainen tyttö, siis tämä piip, on käynyt joskus aiemminkin meillä niin, että asiana on ollut lähinnä prinsessalle infottu "olet velkaa mulle viis euroa kun annoin sulle karkkia". Just.

Asian kettumaisin puoli, noin irkun silmissä, on se tosiasia, että tämä tyttö on kimppautunut sen toisen tytön kanssa jonka kanssa prinsessa on ollut sydänystävää iät ja ajat. No, ei ole enää, tämä toinen on mennyt edelle iät ja ajat sitten, ihan vain siksikin kun kiinnostuksen kohteet on samat. Eli karkki (kumpaisellakin on karkkipäivä joka päivä) ja yritys olla teini. Pikkuaikuinen. Tämä toinen tyttö, siis tämä prinsessan entinen sydänystävä, on silloin tällöin silti meillä leikkimässä ja silloin leikitään ihan kunnon barbileikkejä tai kotia tai mitä milloinkin. Mutta. Näistä leikeistä EI saa kertoa piipille. Piippi kun on kieltänyt leikkimisen.

Aika usein nämä kaksi tyttöä hakee myös prinsessaa ulos. Irkku ei mielellään päästäisi. Ei ihan senkään takia, että aika usein prinsessa palaa itkien tunnin parin päästä. Kun on laitettu kantamaan kaikki, on nimitelty millä nimellä milloinkin tai todettu kesken touhun, että sä olet tyhmä eikä me olla sun kanssa enää. Perkema! Minun pientä sievää täydellistä prinsessaani EI kiusata! Ja niin, miten siinä sitten käy? Prinsessa kun ei sitä karkkia saa, ei sen puoleen rahaakaan kuin karkkipäivänä, niin aika monesti prinsessa on savustettu joukosta jo silläkin perusteella, kun "ei sun äiti koskaan anna rahaa!". Kuten ei tänäänkään, ei sittenkään että summa oli naurettavan vähäpätöinen.

Prinsessa tuli pyytämään kymmentä senttiä. Kun piip oli käskenyt antaa kun on sen velkaa. Ööö, onkos se prinsessa lainannut rahaa? No ei ole, mutta piip on antanut karkkia tälle aika monta kertaa. Ööö, onkos sitä sitten sovittu silloin, että prinsessa maksaa niistä? No ei, mutta kun niistä pitää maksaa kun piip sanoi. No, sanopa sille piipille, että tulee pyytämään irkulta sen rahan. Että irkku kysyy sitten paremmin tältäkin että mitkä ne säännöt on. Että kun ei millään pahalla, mutta onpa onni, että irkku saa potkittua äiti-irkun hiljaiseksi. Kun muuten siinä olisi piipin korvat punottaneet hyvinkin pian, ja kenties piippi samoin kun se toinen tyttö, joka on harvinaisen ilkiä piipin seurassa ollessaan, olisivat kaivanneet nopiaan kotiin jemmaan JALOPEURANA raivoavaa irkkua.

Että SATANTS soikoon! Tässäkö pitäisi nyt toimia kuten näiden neitosten vanhemmat, pilata tenavan hampaat ja syöttää tälle päivittäin tiukka annos karkkia jotta tämä saisi ostettua itselleen kavereita. Hitto, jos kaikkien koululaisten vanhemmat on yhtä pässejä, niin perkema, prinsessa siirtyy ihan näillä näppäimin kotiopetukseen jos kavereita ei sillä perusteella saa, ettei karkkipäivä ole joka päivä! NIH!