Kertakaikkiaan sellainen tämä nyt oli. Vuodatus päästi tuosta vaan kirjoittamaan. Johan olikin vauhdikas sisääntulo. Kamalan montaa muuta miellyttävää yllätystä tässä aamussa nyt ei ole vielä ollutkaan, irkun sisäinen kello on säädetty hanurilleen. Tilasin herätyksen puoli seiskaksi. Sisäinen kello ilmoitti aamun saapuneen hieman ennen kuutta. Merkillinen kapine.

Tänään tosiaan vietetään poika13v-päivää. Aluksi sinne röntgeniin, sitten lääkäriin ja siitä sujuvasti poika kouluun. Iltapäivällä poika 13v-päivä jatkuu juttelun merkeissä. Eli viime viikkoisen päälle heiton selvittelyä jatketaan pojan heittäjän äidin kanssa. Perjantaina keskustelimme tämän kanssa, hän keskusteli nyt viikonloppuna poikansa kanssa ja tänään sitten on loppukeskustelu, eli selvitämme onko pojilla mahdollisesti ollut aiemminkin jo kähinää. Mikäli on niin kenties kokoonnumme keskustelemaan porukalla asiasta josko ainakin saisimme jatkossa kähinät näiden väliltä jäämään unholaan.

Ja jottei tämä nyt aivan keskusteluksi menisi, tänään on ohjelmassa myös pyykkiä. Ja siivousta. Ja pyykkiä. Siivousta. Ruoanlaittoa. Ja lukematon määrä muita ihmeellisiä kotielämätoimintoja. Irkku se vain jaksaa odottaa sitä inspiraatioa nimeltä "siivotut kaapit", epäilen että kyseinen inspiraatio suorastaan välttelee irkkua tätä nykyä. Ei ole näkynyt ja odotettu on jo ainakin pari viikkoa. Merkillistä. Ehkä pitäisi tehdä samoin, kuin se teinivuosien kaveri jonka luona aina iltoja istuttiin, pelattiin koronaa ja juotiin kahvia niin että lopulta kaverin äiti antoi kahvinkeittokiellon klo 18-21 väliseksi ajaksi. Toisaalta, miltä tuo näyttäisi jos istuisin sohvalla ja tuijottaisin ikkunasta ulos tuntitolkulla, näkemättä ja kuulematta mitään? Vastaisin kysyjille ainoastaan odottavani inspiraatioa joka ihan varmasti tulee ikkunasta.

Jahas, se olisi sitten aika herättää joukot koulutielle. Se on moro ja viettäkää leppoisa maanantai.