Apua, kääk ja herranen aika!!! Kamalaa! Hirveää! Irkusta ON tullut vanha! Siis ihan aikuisten oikeasti! Äitinsä kaltainen vanhus. Vai pitäisikö koettaa skarpata itsensä huutamaan ennemmin surullista? Hirveää tämä on joka tapauksessa.

Koko tämän viikon olen nukkunut jotenkin levottomasti. Heräillyt öisin, välillä speden kätinään ja suurimmaksi osaksi vain johonkin. Ja tänä aamuna se sitten iski, koko teholtaan, täydeltä laidalta. Vanhuus. Se on täällä nyt. Voiko sen peruuttaa?

Jo sängystä noustessa tuntui silmä, siis vain toinen, jotenkin hassulta. Aivan kuin se olisi turvoksissa ja silmän päälle iskostunut joku kalvo. Kalvoja tässä nyt on ennenkin ollut, tuntuvat kiusalliselta mutta lähtevät muutamalla hieraisulla pois. Tämäpä kalvo ei lähtenytkään vaikka kuinka siinä aamusauhulla sitä hieroskelin. Ei vielä vessassakaan hieromalla.

Ja sitten se tapahtui. Irkku katsoi peiliin. Paitsi että sieltä katsoi takaisin mitä ilmeisimmin Lontoon pommituksista selvinnyt pystytukkainen nälkiintyneen näköinen akka, siellä näkyi samaisella pommituksesta selvinneellä akalla "antakaa aamukahvia"-silmä ja pussitettu silmä. Siis mitä ihmettä!

Toinen silmä on niin turvoksissa, eikä edes tasaisesti vaan poskipään yläpuolelta ohimon vierestä, että voisi kuvitella jonkun ruiskuttaneen sinne kunnon satsin nestettä. Ja siinä samassa irkku sen muisti, sen kuinka äiti aina suunnilleen tässä iässä kätisi aamuisin vessassa kuinka on "niin kaameet silmäpussit". Mutta missä irkun toinen silmäpussi on?

Eikö olisi kuitenkin luontevampaa, että kummankin silmän alla olisi noin suunnilleen samankokoinen ja -muotoinen pussukka? Että silmät ikäänkuin tunnistaisi kumpaisenkin kuuluvan samaan pakettiin? Ettei näin, että irkkukaan ei ole varma kumpi on irkun silmä, sillä pussisilmällä kun ei oikein kunnolla juuri nyt näe kun se saamarin kalvo ei ota kadotakseen.

Onneksi ei tarvitse nyt aamusta lähteä mihinkään, se se vasta kaameeta olisi, lähteä ihmisiä säikyttelemään. Että juu juu, treenaan kauhuleffaan "yksisilmäisen kosto". Kamala. Ja mitä jos tästä tulee joka-aamuinen ongelma? Kulkea toinen silmä pussitettuna ja sameana. Mitäs sitten?

Irkku joutuu nyt pohtimaan tätä dilemaa tosissaan, harvoin jos koskaan irkku on näin pahasti heti aamusta järkyttynyt. Viettäkää pussittomampi torstai, menen miettimään miten pussin saa pikana alas...