Lähiksessämme on loppuunmyynti. Kauppa mokoma menee ihan sulki kiinni. Kääk! Miten minä nyt juoksutan tenavat hakemaan pikana jotain puuttuvaa emmettä? Ei kiskalta juuri maitoa kummempaa saa, ellei sitten tahdo maksaa itseään kipeäksi esim vehnäjauhoista, vauvanruokapurkista tms. Pirskutarallaa!

Sen verran hyvin tuo loppuunmyynti siellä on toiminut, että jo aiemmin viikolla tenavat tuumivat kuinka tylsää on kun kaupasta ei löydy oikein mitään hyviä karkkejakaan limuista puhumattakaan. Tämähän ei tietenkään irkkua hetkauttanut suuntaan ei toiseen, mutta tänään sitten hetkautti sitäkin enemmän. Irkku mokoma kun ei huomannut itse kauppaan lähtiessään kurkkia kaappeihin. Ehei, eihän niin voi tehdä kun on joku yli-intojuoksukausi menossa.

Mikä lie kuudessadas vaisto sanoi kaupassa että pitäisikös ostaa vehnäjauhoja, niitä kun jäi nuukasti astiaan eilen illalla kun niitä rieskoja väänsin. Ilmeisesti se musta aukko sai puheenvuoron siinä kohtaa kun irkku ei sitä vaistoaan kuunnellut vaan vaiensi sen tehokkaasti toteamalla että pah, niitä on varmaan iskemätön pussi kuivatarvikekaapissa.

Nyt irkulla olisi sitten perunat kiehumassa, muusia on tarkoitus tehdä. Ajatuksena hieman se, että väännän lopusta muusista rieskoja illaksi. Pah, eihän siellä kaapissa mitään jauhoja ollut. Hätähän ei ollut alkuunkaan tämän näköinen, irkku lähetti pojan pikana lähikseltä jauhoja hakemaan. Mutta tosiaan, se loppuunmyynti.

Poika toi durumvehnäjauhoja, pussin kyljessä lukee "pizzan- ja tuorepastan tekoon". Ahhah. Tänään testataan siis rieskoja joiden jauhot on durumvehnää. Kaipa sekin toimii. Toivottavasti. Muita jauhoja ei kaupassa enää ollut ollut. Halvalla irtosi, alennus ainakin 30 prossaa totesi poika. Ja samaa luokkaa se olisi kuulemma muroista joita kaupassa on reippaasti jäljellä. Niin ja lonkeroa, totesi poika, irkku kyllä epäilee että siitä ei sitä alennusta saa.

Muroja taidan huomenna käydä kurkkaamassa. Mutta sanon mä, kyllä tämä nyt on kamala tilanne kun irkun on selvästi pakko siirtyä ihan oikeasti kaappien katsomiseen ja lapun kirjoittamiseen...