Päätin kokeilla josko tällä ohjeella tulisi oikeasti ranskanpullaa. Ranskanleipähän on kuitenkin omalla tavallaan hyvinkin mauton leipä, ja toisaalta taas ei.

1233059962_Gordon Ramsay 007.JPG

 

750 g vehnäjauhoja

1 pss (11g) kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

5 dl lämmintä vettä

2 rkl oliiviöljyä

Jauhot, hiiva ja suola kulhoon ja hyvin keskenään sekaisin. Kaivoin kolon keskelle vettä varten ja kaadoin kuoppaan sekä veden että öljyn. Vaivaus ja jauhotetulle leivinpöydälle, jaoin taikinan kahteen osaan ja vaivasin osista tasaiset pötkylät. Kohotus 40 minuuttia tai niin että pötkylät on kohenneet vähintään kaksinkertaisiksi. Paisto 225 asteessa 20-25 minuuttia.

edit. Maku on kuin ranskanleivässä konsanaan, mutta hieman turhan tiivis koostumus. Ensi kerralla koetan jättää taikinan löysemmäksi.