Maailmankaikkeuden helpoin kanaruoka? Ainakin vaivattomin, ainoa johon kuluu aikaa on sapuskan uunissa oloon. Ja tämä on tosiaan meidän ukon lemppariruokaa...

5 dl riisiä
kanankoipia/rintaleikkeitä
1 l vettä



Riisit alle, kanat päälle ja kipataan vesi sekaan. Uuniin 175-200 asteeseen noin 1-1,5 tuntia. Ja siinä se sitten on. Henkkoht en kamalasti välitä, johtuen ehkä lähinnä siitä että riisi ei kuulu herkkuihini vaikka sitä toki syönkin toisinaan.



Huomatkaa astian kärsähtänyt olomuoto, 15 vuotta eikä vielä tuon kamalampi ole. Ja huom! Astia on rotikan kynsien jäljiltä tuollainen. Meillä kun koiruus joskus sai tuon astian tassuihinsa. Toimii silti edelleen loistavasti. Astia siis. Koiruutta ei enää ole.