On se ihanaa kun valoisa aika on pidentynyt kohisemalla. Irkulla alkaa selvästi olla kevättä rinnassa ja suoraan sanottuna, sitä on kauhalla lastattuna. Kaiken maailman remonttihömppää pukkaa päälle, milloin irkku tuijottelee lattioita, milloin seiniä ja milloin miettii huonekalujen asettelua. Lyön vaikka vetoa että tässä lajissa en ole ainoa "hullu".

Hyvänä esimerkkinä tästä on vaikkapa se, että keskiviikkona jynssäsin keittiön lattiat hieman siihen tyyliin kuin olisi tarkoitus irroittaa suunnilleen maton pinta. Tosiasiahan on, että ei ne kolhut muovimatossa hinkkaamalla lähde, mutta jos lähtisi niin varmasti olisi matto kuin juuri asennettu. Samaiseen sarjaan kuulunee eilinen kohtaus jossa sohva päätyi pihalle.

Niin, meille tuli kolmisen viikkoa sitten appiukon vanha nahkasohva ja nojatuoli ja toinen omista sohvista, se pidempi, päätyi saunatuvalle samalla kertaa. Se pienempi jäi olohuoneeseen kököttämään, suunnilleen oviaukkoon, tukkien puoli olkkaria. Tai siltä se ainakin tuntui. Kas kun kukaan sitä ei halunnut ja paikkaa sille ei ollut ja irkku ei tajua alkuunkaan miksi sitä ei olisi voinut samalla kertaa kun se peräkärry siinä kuitenkin oli, rahdata kaatopaikalle vaan se jäi ikäänkuin "varoiksi" odottamaan josko sen joku haluaisi.

Kyseisestä kapineesta johtuen olohuone on siis ollut kuin pommin jäljiltä pari kolme viikkoa. Miten siivoat huoneen jossa nököttää ylimääräinen suhteellisen kookas kapine kohdassa jossa ei kuuluisi olla mitään? Huoneessa joka ei muutenkaan ole koolla pilattu? Ja koska irkku kuuluu ihmisiin "ei huvita" niin arvaahan sen, ei huvittanut olkkaria saati eteistäkään siivota kuin pikkaisen imurilla törkkien koska se kapine olohuoneessa aiheutti sen, että koko alakerta oli irkun silmissä kaatopaikka.

Eilen aamulla iski sitten se kohtaus. Se saamarin sohvahan lähtee, aivan sama vaikka nököttäisi keskellä pihaa siihen asti kun kaatopaikalle asti pääsee, mutta irkun olkkarissa sen ura on OHI. Koska sohva kuitenkin a.painoi tonnin ja b.oli kookas, oli irkku itsekin lievästi epätietoinen siitä saisiko sen sohvan ulos ovien kautta (valehtelen, tiesin että jollain sen ulos saan, jos ei muuta niin moottorisahalla pilkkomalla), isompi malli kun nostettiin olkkarin ikkunasta ulos ja toisekseen, saako irkku sen raahattua jollain ilveellä yksin (edelleen valehtelen, se moottorisaha kävi muutaman kerran suunnitteluvaiheessa mielessä).

Joten tuumasta toimeen, irkku kampesi, kynnys otti vastaan, irkku kampesi lisää, spede loikki sohvalla, irkku rähisi, sohva vastusti, irkku ähisi, junnu nauroi ja niin edelleen. Ja lopulta se sohva oli kuin olikin irkun ulkorappusilla asti. Ja koska irkku on hurja nainen kun sille päälle sattuu, irkku totesi että kyllähän se ulko-ovikin kiinni menee. Ja potkis vaan, ei auttanut, tuupsis vaan ja johan valui sohva ulkoraput alas. Hah! Erävoitto!

Ja nyt kuulkaa on olkkari suunnilleen nuoltu malli. Voi sitä siivoamisen riemua! Ja koska irkku on todellakin irkku, niin tunkihan irkku siinä itsensä vielä televisiotason taaksekin ihmettelemään sitä johtomäärää puhumattakaan siitä pölymäärästä. Ja tekemään pari löytöä eli erävoitto numero kaksi, paitsi että televisiotason takaa löytyi speden kadonnut tuttipullo, löytyi sieltä myös yksi speden kadonneista tuteista. Hurraa!

Tänään irkku koettaa viettää sitten lepopäivää. Siis koettaa. Se onnistuuko se onkin sitten toinen juttu, irkulle kun tuo lisääntynyt valo aiheuttaa kaiken maailman hulluuskohtauksia. Ja tätä ei usko kyllä Erkkikään, irkku koettaa viettää pelivapaan viikonlopunkin. Ohhoh! Irkkuhan on todellakin koukuttunut siihen s-nan keksintöön eli travianiin, peliin jota klikkaillaan pari kertaa päivässä (big fat lie, by the way) ja joka on hauskaa harrastelua. Just.

Irkku on viimeiset pari kuukautta viettänyt suunnilleen läppäriin solmittuna kyseisen pelin takia, kas kun irkku lupautui vahtimaan WWkylää "pari kertaa aamussa" ystävälleen ja tietäähän sen, ei mennyt kuin pari viikkoa kun irkku huomasi kulkevansa kotonakin läppäri mukana, päivittävänsä käppyröitä jatkuvalla syötöllä, höpisemällä irkissä pelikuvioista ja tekemällä sitä ja tätä peliin liittyvää. Onneksi kyseinen serveri loppui viime yönä eli nyt irkulla on aikaa!

Jos joku joskus ehdottaa teille kyseistä peliä, sanokaa aivan suorilta käsin EI. Suosittelen välttämään, jos olette hiemankin pelihullu ihminen, kuten irkku on ollut lapsesta asti, on todennäköistä että mitä enemmän kyseisestä pelistä opitte, sitä enemmän sitä pelaatte ja sitä enemmän käytätte aikaa miettimällä hyökkäyksiä, farmauksia, ajoituksia, pakituksia, joukkokoostumuksia ja muuta vastaavaa. Ja jos nyt satuttekin kyseistä peliä pelaamaan, sanokaa ehdoton ei jos joku ehdottaa WWkylävahdin hommaa. Käytännössä se tarkoittaa samaa kuin oman elämän jäähylle laittamista pariksi kuukaudeksi.

Jahas. Se on kuulkaa jo yli kuusi tuo kellokin joten irkku siirtynee tyylikkäästi tästä kotihommien pariin. Spede on yläkerrassa riiviöimässä sisaruksiaan hereille, junnu nukkuu vielä ja kyllä, on pysynyt kuumeettomana ja tänään olisi ohjelmassa paitsi se anopin synttärilounastelu myös kauppareissu ukon ja parin pienimmän kanssa. Ja se jos mikä on luksusta tämän lähes täysin kotona nökötetyn parin kuukauden perään.

Viettäkääpä siis ihanan letkeä perjantai ja mikä jottein viikonloppukin, saattaa näet olla etten koko viikonloppuna konetta avaa. Tai sitten avaan, mutta siis sekin mahdollisuus on. Se on moro!