Pöpöt sanoisin. Eilen spede yski hieman sellaisella limaisella tyylillä päivällä, useampaankin otteeseen. Ruoka ei maittanut spedemäiseen tyyliin, iltapalakin putosi nihkeästi. Tunti nukkumatin saapumisen perään kuului sängystä kovaääninen itku johon sekoittui julmettu limayskintä. Ei kiva. Puolen yön jälkeen homma toistui, kerroin vaan oli kovin kasvanut. Herttinen sen liman määrää ja herttinen sen paksuutta.

Muutamaa välihuutoa ja köhimistä lukuunottamatta loppuyö meni nukkuen. Mutta tuolloin puolen yön jäljestä oltiinkin hereillä kunnolla, taputeltiin, pyyhittiin limaa, hyssyteltiin. Ja pakko se on myöntää, että vaikka kuinka ennusmerkkejä oli eilen ilmassa tuli rajuus silti täysin yllätyksenä.

Nyt alkaa olla koko talo siivottu ja puunattu. Teini siivoili itse huoneensa loppuun irkun suoritettua alkuraivauksen ja hyvin siivosinkin, irkun annettua tarkat ohjeet. Tänään taidankin sitten keskittyä pyykkeihin, leipomiseen ja kokkailuun. Toivottavasti edessä ei ole lääkärireissua speden kanssa, pakolliset kotoa poistumiset kun sotkee aina irkun rytmin.

Onneksi junnu pääsee tänään eskariin, johan tuo reilun viikon onkin ollut kotona. Perjantaina en viitsinyt laitella vielä toista eskariin, niin monta päivää kuitenkin meni siinä rajussa kuumeessa ja eilen oli koulupsykologi sotkemassa kuvioa. Ilma vaan on kerrassaa typerä ulkovaatetusta ajatellen, eilen hankkimani uudet kurikset ja sadetakki taitaakin tulla samantien käyttöön.Vaan millä suojaat jalat kastumiselta ja palelulta? Kumisaappaat ja villasukat lienee ainoa vaihtoehto, mutta luultavasti junnun koivet palelee silti. Tämä kun on sellainen vilukissa.

Jahas, josko tästä sitten sitä perinteistä herättelykierrosta aloittelisi. Se on moro ja viettäkää mukava tiistai!