Eilen kuuntelin suunnilleen kuola valuen kaverin selitystä kinkkukiusauksesta jossa tosin ei ollut kinkkua. Tänään oli pakko alkaa väsäämään itse broilerkiusausta.

Tein tämän vuoden puolella kerran todella herkullista broilerkiusausta tyyliin sävellys, ja koska se oli todellinen napakymppi irkun makuhermoille niin kirjasin ohjeen muistiin. Paperille. Jonka siirsin takuuvarmaan paikkaan odottamaan uusintaa, ja takuuvarma se paikka onkin, ei hajuakaan missä lappunen heiluu. Joten, uusi sävellys, peukut pystyyn että tulos on samaa luokkaa maultaan kun se kassakaappiin talletettu.

Broilerkiusaus (kadonnutta ohjetta mukaellen)

800 g marinoituja broilerin fileesuikaleita

1,5 kiloa perunasipulisekoitusta

Muutama parsakaalin kukinto pakastimesta

Muutama babyporkkana pakastimesta

1-2 dl juustoraastetta

3,3 dl kuohukermaa

2,5 flora ruoka (kevyt ja paksu)

150 g creme fraichea

1 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sitruunapippuria

Kuten edelliselläkin sävellyskerralla, paistoin kanasuikaleet ennen varsinaista kiusauksen kokoamista. Uunivuoan pohjalle noin puolet perunasipulisekoituksesta, päälle hieman pienemmiksi paloitellut parsakukinnot ja babyporkkanoita ja näiden päälle juustoraaste. Seuraavaksi vuokaan paistetut broilersuikaleet ja niiden päälle loput perunat.

"Kermat" ja mausteet sekoitin keskenään kulhossa ja kaadoin koko komeuden ylle. Uuniin lämpöä parisataa astetta ja tunnista puoleentoista muhimaan. Mielenkiinnolla odotan, onnistuuko tämä versio alkuunkaan yhtä hyvin kuin se edellinen, ainakin ohje lienee varmemmassa tallessa kuin viimeksi.

"Rehuistahan" tulee toki rutinaa muutaman lapsosen suunnalta, meillä kun porkkanoita ruoassa ei syö irkun lisäksi kuin spede, junnu ja poika 15v, parsaa vielä harvempi eli vain poika 15v irkun lisäksi. Siinähän rutisevat, ei niitä muiden ole pakko syödä, kyllä ne irkun lautaselle sopivat. Nam!

Jään siis odottelemaan mitä uunista putkahtaa ulos ja odotellessa katselen yhden koukkuohjelmistani eli "Syödään yhdessä".

 

edit. mausteita saa lisätä ihan kunnolla, eli itse lisään seuraavaan satsiin jokaista käytettyä maustetta vielä teelusikallisen. Nyt ensiapuna toimii uunista pois otettuun vuokaan päälle ripoteltu valkosipulijauhe, tilkkanen suolaa ja hieman lisää kermaa jotta maut pääsevät sisään ja ei kun vuoka vielä hetkeksi mietoon lämpöön hautumaan. Muistakaa, tässä kohtaa ei mietitä kaloreita...