Jotta käsitiskiksi tämä meni vallan viikonlopun ajaksi. Toivottavasti maanantaina pääsisi jo konetta hurisuttamaan, kuivauspuoli kun on edelleen se iso ongelma. Sen verran on sentään selvääkin selvempää tietoa, että konetta ei korjata. Ja koska irkku on irkku, niin irkku on ilmoittanut hyvin selvästi että tilalle tulee silti tasan samanmerkkinen ja samalla kaavalla oleva kone, eli säätönapit tulee olemaan lasten ulottumattomilla.

Tai osaahan lapset niitä painella, mutta vain koneen luukun ollessa auki, muulloin niihin ei tahmanäpit pääse koskemaan. Jos oikein hyvä onni olisi käynyt, niin kone olisi saatu tänään. Vaan eihän se onni aina potki, tänään onni meni minuuteilla ohi. Kävin päivällä samalla reissulla kun hain junnun eskarista paikallisessa kodinkoneliikkeessä ja sieltä luvattiin kone kuljetuksineen 60 euroa halvemmalla mitä se maksaa gigantissa.

Osasyy hintaan on toki pitkä asiakassuhde, meille kun on kaikki kapineet hankittu kyseisestä liikkeestä joten omistaja tuli samantien sanomaan että saat siitä sitten tietysti alennukset, kun katselin myyjän kanssa konetta ja myyjä kertoi hinnan olevan 799 eli aivan sama kuin gigantissakin. Omistaja lupasi koneen kotiinkin vielä samana päivänä kunhan tiedän mikä tilanne on hyvissä ajoin eli ennen viittä jolloin heiltä lähtee viimeinen kuljetus.

Neljään mennessä ei vakuutusyhtiöstä kuulunut mitään, joten irkku otti ja soitti uudemman kerran sinne. Saan vielä puhelinterroristin maineen, sanokaa minun sanoneen, mutta eipä vakuutustyttöstä tuntunut lainkaan haittaavan soittelu, tuntui jopa ymmärtävän miksi niin kiiruhdan asiaa. Maksettavaa korvausta hän ei uskaltanut vielä sanoa mikä se olisi, hän kun ei ollut saanut sitä jotain hankintahintaa heidän jostain mistä lie, mutta sen hän pystyi sanomaan varmaksi että korjaamaan ei lähdetä. Ja toisaalta, jos irkun katsoma kone kerran on vastaava mikä hajonnut kone oli niin eiköhän tuo kokolailla kokonaan maksuun mene heidän kauttaan.

Ja voi kääk, kun soitin kodinkoneliikkeeseen, olikin kuljettaja joutunut jonkun menon takia lähtemään hetkeä aiemmin töistä. Joten ei, konetta ei tänä viikonloppuna saada, seuraava kuljetus kun on vasta ensi maanantaina. Tosin ukko mittaili auton perän ja totesi, että kone mahtuisi sinnekin, mutta olkoon nyt. Onhan se toki selvempää, jos se kone hankitaan kun vakuutusyhtiössäkin tiedetään tarkalleen mikä heidän korvausosuutensa on. Parhaassa tapauksessa irkun ei tarvitse kuin pyytää tuomaan kone ja lasku lähtee suoraan kodinkoneliikkeestä vakuutusyhtiöön eli todella mutkatontahan tuo jos se niin käy.

Kaiken kaikkiaan homma näyttää silti hyvältä. Spede on selvästi pientä nenävuotoa lukuunottamatta kunnossa. Herttinen, mikä pikaparaneminen. Junnunkin yskintä on hieman laantunut. Näinköhän tässä pääsee huomenna turvallisin mielin lähtemään? Tajusin muuten hetki sitten, että niin kliseeltä kun tämä kuulostaakin, minulla ei ole vaatteita sinne teatteriin! KAMALAA! Irkulla on enää tasan tarkkaan kahdet ehjät housut, toiset on farkut jotka on tosin jo niin kuluneet että polvi ratkeaa hetkenä minä hyvänsä. Ja toiset on maastokuvioiset housut, ei lienee ihan teatteriin soveliaat.

Mekkoja ei taida olla kuin jotain kesähellemekkoja, trikoisia. Voi apua, mitä tämä pistää päälleen? Ei millään viitsisi enää säntäillä siskonkaan kaapille mutta pahaltahan tämä tilanne näyttää. Teininkään vaatekaapista ei apua taida löytyä joten käääääk! Kai se täytyy vain koettaa keksiä ... jotain? Sittenhän tuon näkee, minkä tälle nyt teet. Et mitään. Oli miten oli, mieli on silti hilpiä ja muutenkin tunnelma kohdallaan joten eipä tässä ole rutinan paikka alkuunkaan.

Ja nyt irkku lähtee tutkailemaan mitä sitä penskoille iltapalaksi kehittäisi. Se on kuulkaa moro ja kyllä, tälle päivälle viimeistä kertaa.