No jo nyt menee mutkikkaaksi. Tiskikone ei toimi edelleenkään. Eikä tulekaan toimimaan, aquastop on rikkonut jotain muuta koneesta samalla kertaa ja korjaaja teki arvion 561 euroa. Hiphip, ennestäänhän laskua oli jo 147 euroa eli nyt ollaan jo samassa hinnassa kuin uusi vastaava kone olisi. Perskuta.

Se mikä hommasta tekee vallan hassun hauskaa on kysymys "Kuka maksaa ja mitä maksaa" ja "koska päätetään kuka mitä ja missä". Todellista säätöä tuli tästä. Vakuutusyhtiö selvittelee nyt mihin hintaan heidän kauttaan saisi vastaavan koneen, pitäkää nyt peukkuja kaikki että irkun moneen kertaan vakuutustyttöselle toteama "kunpa sen tiedon saisi jo tänään" toteutuisi. Nyt näyttää kyllä vahvasti siltä, että konetta ei enää korjata ja niin, että irkku saa harjoittaa käsitiskausta ensi viikolle asti heittämällä.

Eikä siinä mitään, käsin tiskaaminen on ihan kivaa touhua mutta mutta... Hitto kun ei ole kuin yksi lavuaari, siis se jonka tulppa ei edes pidä ja vielä ärsyttävämpää, ei ole missä niitä astioita kuivata ellen sitten tosiaan tyhjennä tiskikaappia siellä nyt majaa tekevistä kahvikupeista, mukeista ja muista vastaavista. Voi kökkö! Ja edelleen laskujenkin kohtalo on puolittain epäselvä, käsitykseni mukaan me emme maksa mitään, mutta käsitykseni saattaa olla väärä.

Positiivisesti ajatellen, meni miten meni, kaipa se ensi perjantaiksi selviää kunnolla kuka mitä ja missä. Asiasta sammakkoon, vein junnun eskariin silläkin uhalla että tätsyt sanoo pahasti kun poikaa haen. Yskiihän tuo, kehoitin antamaan avaavaa ennen kävelyretkelle lähtöä mutta toisaalta, ensi syksynä alkaa koulu ja pakkohan tämä on nyt selvittää miten junnu pystyy koulussa olemaan yskivänä. Tosiasiahan on se, että jokaisen yskimisen takia en tätä voi alkaa kotiinkaan jättämään siinä vaiheessa kun toinen on jo koulussa.

Tosin ne mahdolliset nootit tulee siitä, että junnua ei ole ollut äiti kuljettamassa kävelyretken kohteeseen. Joka on toisaalta myös väärin, siis se, että kun he tekevät eskarista retkiä niin jomman kumman vanhemman pitäisi olla kuljettamassa junnua silloin kun astma on pahempi. Ja toisaalta, väärin sekin on, että muiden retki kärsii siitä että yksi ei pysy kunnolla ryhmän mukana. Tekee niin tai näin, niin aina se on jollain tapaa ja jotakin kohtaan väärin. Aivan yhtä väärin taitaisi olla sekin, että pitäisin junnun aina kotona jos on jotain retkiä johonkin, siinähän jäisi junnulta kokematta samat jutut kuin muut eskarikamut kokee.

Pah, typerä mietinnän aihe, olkoon irkun puolesta. Irkku lähtee nyt hakemaan sitä poikaa eskarista ja sillä sipuli, turha tässä on asian kanssa jahkailla. Ai niin, spedekin piipahti lääkäriä tapaamassa. Putket on ok, korvat ok eikä keuhkoputkista kuulu mitään ylimääräisiä rohinoita. Niin irkku vähän arvelikin, aamulla vielä erittäin sairaanoloinen spede kun tokeni aamupäivän aikana sanoisinko jopa, liki terveeksi. Sikäli oli hieman hölmöä viedä tätä lääkäriin mutta kun sen ajan olin jo tilannut niin en sitä sitten viitsinyt enää peruakaan. Toisaalta, tulipa katsottua että putket on paikallaan kuten kuuluukin, joten ei se ihan hukkareissu ollut.

Ja nyt se on moro, irkku lähtee kiitämään.