Ilman. Höh! Aurinkoisella ilmalla on energiaa sata kertaa enemmän. Ja sen kyllä huomasi eilen, nyt on kukkapenkki perattu kauttaaltaan. Vaan oli siinä homma, kolme tuntia meni heittämällä. Muutenkin eilinen kului kuin siivillä, aamupäivän sisähommaintoilun perään irkku säntäsi kahden kanttiin ulos speden kanssa. Sitä ennen tosin piipahdin kukkia ostamassa, hain orvokkeja pariin jalalliseen kukkaruukkuun ja kappas, virhearviohan siinä tuli tehtyä.

En katsonut montako orvokkia lootassa oli ja otin pari lootaa, myyjä totesi vielä että jos otan kolmannen saan ne kympillä kaikki. Ja hittolainen, orvokkeja olikin sitten kolmekymmentä ketaletta irkulla istutettavana. Tulipa laitettua samalla pataankin kukkaset ja edelleen oli kymmenen orvokkia odottamassa sijoituspaikkaa jota ei kyllä näkynyt missään. Ja sitten se tuli, idea!

Saunan takana oli muutama vanha autonvanne, kysyin ukolta onko niille vielä käyttöä kun ovat lojuneet siellä iät ja ajat ja kappas, pari vannetta sai uuden viran kukka-astioina. Itseasiassa ei hassumpi keksintö, vanteita pystyy siirtelemään ja ovat kuitenkin sen verran painavia ettei ole pelkoa siitä että menisi nurin penskojen juostessa pitkin pihaa.

Leikkasin ruusupuskatkin vielä siinä ulkotouhuilun lomassa ja nyt kuulkaa kutkuttaa ihan sikana edelleen multasormea. Harmi tosiaan että ilma meni tuollaiseksi, olisi voinut kaivella kukkapenkkiin laajennosta tänään ja hakea perennoja siihen. Ehkäpä ensi viikolla?

Illalla grillattiin vielä makkaraa ja lämmitettiin sauna kun saatiin muksut nukkumaan. Saunaan kun ei voi tenavien kanssa mennä ennen kuin sinne saadaan remppa tehtyä, poika 15v kavereineen saunoi talvella ja kappas, eiköhän sankarit onnistuneet rysäyttämään saunan penkin kahtia. Pesuvesille ei ole oikein paikkaa joten perhesaunonnat on toistaiseksi jäissä. Onneksi mökillä pääsee saunomaan koko porukalla.

Ja nyt, koska sitä multasormea ei pääse upottelemaan mihinkään lähden hakemaan voileipäkakkuun ainekset. Senkin tekeminen himotti eilen mutta pihahommat vei voiton joten tälle ilmallehan se on passelia touhua. Viettäkääpä mukava ja rentouttava lauantai, se on moro!