Paras ystäväni tuli tänään ihan yllättäen käymään ennen puolta päivää. Kyseinen ystävä on kahden lapsen yh-äiti jolla on eksänsä kanssa hyvät välit. He mm käyvät lasten ja eksän kanssa porukalla mökillä kesäisin, puhumattakaan kaikista elokuva ym vastaavista reissuista. Ystäviä sanan varsinaisessa merkityksessä.

Eilen ystävä lähti pitkästä aikaa viihteelle illalla eksän tultua viikonlopuksi hänelle lasten kanssa seukkailemaan. Lähtö oli tapahtunut vasta iltakymmenen jälkeen. Tänään ystävä pamahti ovesta paikalle sekavana, jumalattoman kokoinen kuhmu otsassa ja nenänvarsi kipeänä, olisiko tuo peräti murtunut. Hän oli viettänyt viime yön putkassa. Kyllä, putkassa.

Missä hän on päänsä tai nenänsä telonut, siitä hänellä ei ole tietoa. Sen enempää kuin siitäkään kuinka hän on päätynyt poliisilaitokselle. Hänen muistikuvansa loppuu siihen kun hän istui baarissa hyvässä seurassa. Kellokaan ei ollut tuolloin vielä hätinä yhtätoista. Tuon jälkeen kaikki on pimeää aina siihen asti kun hän havahtui aamuyöstä poliisin kysymykseen siitä joko hän muistaisi henkilöllisyystunnuksensa. Tämä kysymys tapahtui putkan ovessa olevan luukun kautta ystävän seisoessa putkan nurkassa.

Aika järkyttävää. Tänään hän on hädissään selvitellyt muilta paikallaolijoilta tapahtumia. Pää samoin kuin nenä on olleet kunnossa vielä siinä vaiheessa kun tarjoilija on soittanut täysin sekavalle ystävälle taksin ja lähettänyt tämän kotiin. Kotiin hän ei ole silti koskaan saapunut, eksä kun oli katsellut aamuyölle asti televisioa ikkuna auki ja olisi kuullut jos joku auto olisi ajanut taloyhtiön pihaan.

Poliisilaitokselle ystävä oli viety koska tällä ei ollut rahaa maksaa taksia. Kummallista että aamulla paitsi ystävä myös poliisit olivat ihmetelleet ystävän lompakon sisältöä, siellä kun oli muutama kaksikymppinen ja ystävä oli jäänyt taksille velkaa 15 euroa. Ystävä kuuluu kaiken lisäksi ihmisiin jotka ei koskaan haasta riitaa muille ja joka ei ole kertakaikkiaan kykenevä juomaan itseään parissa tunnissa pöydän alle. Siihen tarvittaisiin useampi tunti, ehkä jopa puoli päivää.

Miksi hänet on viety poliisilaitokselle, miksi hän ei ole käynyt edes kotipihassaan, mitä hittoa on tapahtunut sen ilta yhdentoista ja aamuyön välissä? Useampi tunti on hukassa. Ja mihin ja koska hänen päänsä on osunut? Minä joka olen nähnyt mitä erilaisempia kuhmuja penskoilla en ole koskaan nähnyt niin isoa kuhmua kuin ystävällä on. Aivan kuin hänelle olisi teipattu pala päätä lisää otsaan.

Järkyttävää. Nyt hän makoilee kotona pääkipuisena, eksä on onneksi jäänyt koko viikonlopuksi seurailemaan tilannetta. Itseäni hirvittää lähinnä se että vähemmilläkin päälle näkyvillä vaurioilla on saatu aivoverenvuotoja aikaan. Minusta tämä on aika kauhea tilanne kaiken kaikkiaan. Ja samalla mietin mikä onni onkaan että minä en baareissa käy ja jos käyn, niin käyn miehen kanssa. Tyrmäystippoja, niitä minä epäilen hänen saaneen.

Oman kauhunsa aiheuttaa sekin että onko taksikuski jotenkin osallinen koko tapahtumaan? Voiko se olla edes mahdollista? Toisaalta kuski oli lyönyt luurin korvaan ystävän eksälle kun tämä oli soittanut kysyäkseen mitä missä ja milloin on tapahtunut, eikä ole tämän jälkeen suostunut vastaamaan enää puhelimeensa.

Pakko myöntää että hirvittää.

edit. ystävältä puuttui muuten toinen sukka ja kenkä kun havahtui järkiinsä putkassa. Kuhmu kulkee hyvin suoraviivaisesti kulmakarvasta hiusrajaan sen näköisesti kuin olisi osunut johonkin pystysuoraan kulmaan. Taksin ovipalkkiin kenties?