Sitä! Keski-iän kriisiä kuulkaas! Taas painelimme metsään, tällä kertaa toiseen suuntaan kotiovelta ja avot, puolitoista tuntia meni taas kuin siivillä. Spede joutui tällä kertaa istumaan lähes kaiken aikaa vaunuissa, tänään pienellä oli selvästi mateluvaihde päällä ja ei sitä kukaan jaksanut seisoskella odottamassa varttia että toinen pääsee kymmenen metrin matkan etenemään.

Junnu ja prinsessa pyöräili pitkin metsäpolkua joka kieltämättä oli paikoin hieman ongelmallinen lähinnä siksi että siellä oli kurakoita muutama. Onneksi tuota varsinaista rämeikköä ei ollut kuin pari-kolmesataa metriä ennen kuin pääsimme kunnon reitille ja sitten sitä mentiinkin. Huomenna on pakko ottaa eväätkin mukaan, tämänpäiväinen reitti kun oli koko menomatkan ylämäkeä ylämäen perään ja penskat oli lievästi puolikuolleita ja kärttyjä jo ennen kuin päätin, että nyt on pakko kääntyä takaisinpäin.

Takaisintulo olikin silkkaa juhlaa, irkku ja ukko tosin piteli moneen kertaan sydänalaansa etenkin junnun polkiessa alamäissä vain lisää vauhtia vähät välittämättä aikuisten "jarruta" huudoista. Vaan olipa kuulkaa mukavaa! Tosin on tässä huonotkin puolensa. Irkku jonka liikuntaprosenttihan on ollut luokkaa nolla tähän asti tuntee lieviä kolotuksia koivissaan parin päivän metsässä samoilujen jälkeen.

Mitähän tästäkin vielä tulee, ukko kun tuumi jo puolessa matkassa että kohta aletaan kyllä tosissamme harkitsemaan ilman vaunuja ja pyöriä samoilua kunnon umpimetsässä missä ei ole kuin kinttupolkuja mitä kulkea. Spedelle rinkka niin että voimme kuljettaa kaveria selässä ja ei kun menoksi. Kääk! Ukon selällä ei paljon spedeä rinkassa kuskailla ja mahtaako irkusta olla selässä kantamaan tuota...

Onko tuon kokoisille tenaville edes enää rinkkoja, onko kellään tietoa? Ja jos on, niin miten sellaisessa onnistuu kantaminen tällaisella hätinä puolitoistametrisellä ihmisellä? Vinkvinkvinkkiä kaivataan siis jälleen.

Mitä taas tulee teinikriisiin, ainakin nyt vaikuttaa siltä että teini on itsekin herännyt miettimään omaa käytöstään ja poikaystävänsä touhua. Tämä kun totesi että koko kevään on tuntunut, että poikaystävälle on kalja tärkeämpää kuin teini. Muutos tapahtui kuulemma samalla hetkellä kun poikaystävän pari kouluaikaista kaveria muutti tämän kanssa asumaan, nyt kolmikko kaljoittelee porukalla harva se ilta. Tsai!

Näinköhän teini tajuaisi ihan itse suhteen olevan kaikkea muuta kuin hyvä. Ainakin tuo totesi samalla kertaa että hän haluaa aikuisena töitä ja lapsia eikä poikaystävästä kyllä ole kumpaankaan hommaan. Olen silti sen verran realisti, etten usko suhteen vielä päättyvän mutta ehkä pieniä merkkejä on ilmassa... Ehkä.

Ja nyt irkun on pakko mennä maitohappoilemaan koipineen. Hitsiläinen, huomenna palaankin varmaan metsäreissusta suolapatsaana. Prkl.