Mihin se kesä nyt katosi? Onneksi on vasta toukokuu, muistanpa sellaisiakin kesiä kun odotti kesäkuussa että ilmat paranee ja aurinko näyttäytyy, heinäkuussa odotteli edelleen samaa ja elokuussa kun se aurinko vihdoinkin näyttäytyi, oli lievästi petetty olo. Toivottavasti tämä kesä on toista maata, millä sitä muuten akkujaan syksyksi lataa.

Speden mahatauti on ripuloinnin suhteen mennyt viimeinkin ohi, mutta mahakipuilu taisi jäädä. Muutakaan selitystä en keksi öiselle heräilylle. Hittolainen. Olo oli lievästi sekapäinen sängystä noustessa ennen kuutta. Ja koska spede heräili yön, niin tottahan tuo havahtui samalla sekunnilla kun sain makkarin oven lykättyä perässäni kiinni. Ja voi jösses sitä kiukuttelun määrää kun äiti kehtasikin olla niin ilkeä ja ikävä että puki ja kävi vessassa ennen kuin laitteli pienelle aamuvelliä. Tämä aamu ei todellakaan ole minun.

Poika 15v tilasi herätyksen kuudeksi, eihän tuo herännyt vaikka tuupin. Vesilasi onneksi sai kaverin heräämään, nyt poika istuu keittiössä kertaamassa bioskaa koetta varten. Mitä ilmeisimmin poika itsekin piti pänttäysseurasta, totesi jo illalla että sä voisit avitella ens vuonna mua kokeisiin lukemisissa. Sopii, paremmin kuin hyvin kunhan minulle kerrotaan koska niitä kokeita on ja mitkä sivut niihin pitää milloinkin lukea.

Teini vietti illan kaverillaan, mitä nyt välillä pyörähtivät tässä. Merkillisen hyväntuulinen tuo on, kaverikin oli todennut että olisi odottanut jonkinlaisia suruja teinissä mutta ei, teini tuntuu olevan yhtä hymyä ja iloa. Kotiuduttuaan teini totesi, että on vain niin kovin kevyt olla. Kun ei tarvitse miettiä mitä se yksi tekee tai on tekemättä. Voisiko olla niin, että teini tarvitsi siihen vanhemmalta tulleen määräyksen että sai kerättyä rohkeutta ratkaisuun? Mahdollista toki tuokin.

Tämä päivä menee tiiviisti kotihommien parissa. Kiinnostus on tosin luokkaa -100, mikä ei lien mikään yllätys. Toisinaan kotihommat tökkii vain niin pirun paljon. Toisinaan taas on oikein vire päällä, silloin hommatkin tulee tehtyä kuin vettä vaan. Ja nyt, irkun pitää siirtyä herättelemään kasiin menijöitä. Se on moro ja viettäkää leppoisa tiistai!