Ja vauhdilla sittenkin, mutta ei sentään ihan vielä. Irkun oli pakko herätä hyvissä ajoin turvatakseen edes puoli tuntia ihan silkkaa sohvan nurkassa istuskelua itselleen. Ennen seiskaa kun on pakko alkaa herätellä pienempiä (paitsi spedeä joka luuli irkun halunneen seuraa aamuistuskeluun) ja alkaa muutenkin kuosittaan itseäänkin. Puoli kahdeksalta pitäisikin olla jo menossa.

Eilen irkku öljysi puutarhatuolit kun viimeinkin ulos asti suoriutui. Sitä ennen oli ohjelmassa perinteistä ruoanlaittoa, siivoilua ja ei niin perinteistä juhlavaatteiden kaivelua. Muistin näet että aivan varmasti vaatehuoneessa on iso läjä mustia suoria housuja pikkupojille. Housut taas ovat perua isommilta pojilta, joille ex-anoppi kiikutti pukua toisensa perään silloin joskus kun vielä exän kanssa elelin.

Ja olihan niitä, jotain tosin kertonee meidän käyttötaajuudestamme se, että kolmet vanhimmat ja myös pienimmät olivat menettäneet kuminauhavyötäröstään rakenteen. Irkku kun otti ja kokeili että miten vyötärö toimii niin riiiiiiits ja se siitä, kuminauha oli kuoleentunut mokoma. Vaan ei hätää, irkulla on luonnollisestikin sekä kuminauhaa että hakaneula joten housut oli pian kuosissa, siis ne jotka päätin spedelle laitella tänään. Junnulle onkin jo selvästi isomman pojan suorat housut, niissä kun on nappi ja vetskari.

Valkoiset kauluspaidatkin löytyi tuosta vain. On siinä puolensakin ettei irkku kovin usein saa aikaiseksi nakkailtua vaatteita pois ja että irkulla on merkillinen tapa säilöä kamaa. Kissimirritkin pojille olisi jossain mutta hautajaisiin ne ovat aivan liian hilpeän väriset. Joten kyllä, esivalmistelut on hoidettu aina matkaan otettavien vaihtovaatteiden katsomista myöten.

Vaan nyt, irkku siirtyy sulavasti pakkaamaan loput roinat kassiin, ts vaipat ja aamuvellin spedelle. Sen perään voisikin kuosittaa itsensä valmiiksi, onpa tuokin sitten pois alta. Se on moro ja viettäkää mukava viikonloppu!