Kuten oli hetkittäin eilenkin. Luvattuja sateita ei tosin näkynyt ja niihin kun irkku oli perustanut mm kukkapenkkien kastelun. Ei auttanut kuin kantaa vettä kukille illansuussa vaikka kuinka mielessä kävikin, että josko yöllä sataisi. Hyvä oli että kannoin, maa on aivan yhtä kuiva kuin illalla nukkumaan mennessä. Toivottavasti tänään tulee sitä vettä, harmaa ja viileä ilma jo itsessään kun saa ulkoiluhalut hiipumaan kummasti.

Eilen oli yllättävän lämmin ilma. Jopa niin lämmin, että irkun oli pakko riisua pitkähihainen pois nurmikonleikkuun lomassa. Ja koska lämpö helli irkkua oli ihan pakko kaivaa auki se toinenkin kukkapenkki. Että minä INHOAN niitä vuohenputkia! Juurakkoa löytyi vaikka muille jakaa. Samalla kertaa kannoin kukkapenkkiin hiekkalaatikosta hiekkaa joukkoon ja lisäsin yhden multasäkin kasvupohjaksi.

Jalopähkämö, jota kasvaa samassa kukkapenkissä kiven toisella puolen, on näiden muutaman vuoden aikana intoutunut niin tuuheaan kasvuun että muutama rönsy oli siirtynyt maajuuren avulla nurmikon puolelle. Niitä rönsyjä minä sitten kaivelin irti joutessani ja siirsin sinne vastaperatulle puolelle. Ensi keväänä pitää kaivaa koko pähkämö ylös ja jakaa sitä, samalla siirrän sen kymmenen senttiä taaemmas kukkapenkissä. Olen istuttanut sen aivan liian eteen, nyt pähkämön takana on tyhjää tilaa ja se ryökäle kurkottelee juuriaan vain eteenpäin eikä sinne taakse.

Saisikohan tänä syksynä aikaiseksi ja laittelisi kukkapenkkeihin runsaasti tulppaanin sipuleja? Keväällä ne toisi näköä mukavasti jo hyvissä ajoin eikä jalopähkämönkään valtava kasvunopeus ehtisi vielä siinä vaiheessa häiritsemään niitä. Olen vain aivan liian laiska syksyisin, en saa oikein mitään aikaiseksi vaikka kuinka kauniita ajatuksia mielessäni olisikin.

Spede hillui taas päivän hereillä ja katso, kaverin sai tuosta vain illalla kahdeksan jälkeen nukkumaan. Näinköhän ratkaisu on tuo päiväunien poisjättö? Tuntuu tosin jollain tavalla hassulta jättää ne nyt jo pois mutta toisaalta, johan tuo täyttää kaksi elokuussa. Synttäreistä puheenollen huomenna on prinsessan oikea virallinen syntymäpäivä ja kaverisynttärit illansuussa. Irkku on luultavasti erittäin kuollut loppuillasta. Tänään on yläkerran siivoustalkoot, teini joutuu niihin osallistumaan turvatakseen kuukausirahan saantinsa. Kesätöitä kun tuo ei onnistunut saamaan.

Ja nyt, irkku jatkaa puoliunista notkumistaan, tämä aamu ei käynnistynyt alkuunkaan yhtä virkeissä merkeissä kuin aamut yleensä, osasyynsä on varmasti iltaisella liki puolille öin kestäneessä kukkumisessa. Viettäkääpä mukava keskiviikko, se on moro!