On tämä kanssa. Joka julmetun aamu irkku herää puoli kuusi. Toisaalta, paljon ehtii kaikenlaista päivän aikana kun ajoissa herää mutta silti. Olisi ihan kiva herätä välillä vasta vaikka puoli seitsemältä. Mielenkiinnolla ja lievällä kauhulla odotan viikonlopun mökkireissua. Rehellisesti, mökillä ei ole YHTÄÄN mitään tekemistä aamulla jos heräät puoli kuudelta. Tokihan sitä voisi istua rannassa laiturin nokassa jos voisi. Mutta kun ei voi.

Aamukahvitkin voisi keitellä ja nauttia niistä terassilla kuunnellen ja tarkkaillen aamuun herännyttä luontoa. Jos voisi, mutta kun ei voi. Kävelylläkin voisi käydä. Jos voisi. Mutta niin, ei oikein käy sekään. Se on aamulla pakko makoilla sängyssä odotellen että spede heräisi. Muutenhan tämä saa slaagin heti silmät avattuaan. Edes kahvinkeittoon ei voi livahtaa, kas kun kahvinkeittelyt hoidetaan kaasugrillillä joka on alamökillä.

Joten pitäkää peukkuja että puhdas ja raikas maalaisilma saa irkun unenlahjat kasvamaan potenssiin sata niin että unta riittää aamullakin. Muuten irkku on rättipoikkipuhki mökiltä palattuaan. Aiempina kesinä ne unenlahjat ei ole potensoituneet. Ehei, irkku on lähes poikkeuksetta istunut mökin terassilla aamukuudelta katsellen lintujen touhuja, täytellen ristikkolehtiä ja keitellen vielä hieman lisää kahvia. Tuolloin se vielä onnistui helposti kun yöpymispaikkanakin oli alamökki uuden mökin ollessa vielä rakenteluvaiheessa.

Tänään irkku jatkaa eilen valitsemallaan linjalla eli ohjelmassa on hieman lisää pyykkäystä. Koska sitä ei sitten olisi? Siivoillakin pitäisi, ruokaa olisi aiheellista laitella ja vaikka mitä perinteistä. Teinin kampaaja pitäisi maksaa, tosin irkulla ei ole hajuakaan paljonko se kustansi. Veikkaan että ihan kympillä tai kahdella siitä ei selvitty, hiukset kun oli paitsi leikattu hyvään malliin myös värjätty. Kulmatkin oli saaneet väriä. Pitänee siis soitella ensin kampaajalle ja kysyä hinta niin pääsee laittelemaan rahat kampaajan tilille.

Iltapäivällä reippailemme teinin kanssa sinne poliisilaitokselle. En olekaan koskaan ennen ollut kuulusteluissa, saakohan siellä pampusta? Tai edes käsiraudat ranteisiinsa? Olen hyvin hyvin pettynyt jos eivät edes uhkaa pidätyksellä. Hmph. Teinin ex-poikaystävä, siis tämä joka tämän kiipelin teinille ja tämän kaverille järjesti, oli soittanut teinille viime viikolla. Kertonut muuttavansa reilun sadan kilometrin päähän isänsä luokse. Irkun teki jälleen kerran mieli taputtaa pieniä karvaisia käsiään yhteen.

Samaan aikaan teinin välit sen ensimmäisen poikaystävän, unelmavävyn, kanssa on lämmenneet. Ajelulla on käyty, leffoja tuijoteltu mutta seukata ei. Hyvä niin, irkku soisi teinin mieluiten keskittyvän ihan vaan nuoruuteen kuin kehenkään poikaan. Ja rehellisiä jos ollaan niin ei se unelmavävykään mikään unelmavävy ole. Varsin vaikeaahan tuo oli silloin tämän ja teinin seurustelun loppuaikana ja ei se poikakaan ihan puhtaat jauhot pussissa loppuaikaa ollut. Mahtaako sellaista kuin unelmavävy olla olemassakaan äideille?

Vaan nyt, irkun nenään tuoksahtaa ikävästi jokin ruumiintuotos jonka spede onnistui rusauttamaan vaippaansa. Irkku poistuu takavasemmalle ja toivottaa itse kullekin mukavaa keskiviikkoa! Se on moro!