Pyykkikone on päällä? Imuroitu on? Siivottu muutenkin? Ja vastaus: EI, EI ja EI! Keskimmäinen ei on tosin osittainen valhe, keittiö ja eteinen kun on imuroitu, ja jopa pariin otteeseen jo tänään. Mutta muilta osin. Irkku on ollut täysin puolipitoinen ja -tehoinen. Ei vaan nyt liiku. Huominen edeltä mökille lähteminenkin tuntuu tällä hetkellä lievästi epätodennäköiseltä, irkku kun ei tiedä jaksaako irkku raahata luunsa edes ovesta ulos. Hittolainen sanon mä!

Lamaannuttaako tämä pääkipu sitten vai tuo harmaa keli, mene ja tiedä. Mikään ei nyt vain ota napatakseen. Jokainen yritys siirtyä pyykkikoneen täyttöön, siivoiluun tai mihin tahansa hiemankin kotityöhön viittaavaan tyrehtyy alkuunsa pelkkään ylösnousemisen vaikeuteen. Ei sillä etteikö jalat toimisi, mutta jotenki ei vaan jaksa. Ruokaa on toki silti laitettu, lapsia syötelty, vaippaa vaihdettu ja tiskejä sekä poistettu että lisäilty koneeseen. Hohhoijakkaa.

Kahviakin on tullut juotua mukitolkulla, mutta ei, ei auta nyt sekään. Itse asiassa, kahvi alkaa maistua jo puulta ja tuo ei ole hyvä merkki. Irkun kahvimittahan on luokkaa VALTAVA! Valtavaa tässä lähennellään toki, mutta siellä ei vielä olla eli muutama muki pitäisi mennä vielä heittämällä ilman minkäänlaista tökkimistä.

Josta tulikin mieleen. Irkulla tökkäsi viikonloppuna. Siis tiedättekö, irkulla oli nokan alla pullo lonkeroa jota irkku oli hipihiljaa kaikessa rauhassa makustellut siinä kyläbaarin terassilla ja sitten, TÖK! Se tök on kyllä kamala tunne. Ja johtui vain ja ainoastaan siitä, että ukko hoppuili vieressä ja käski irkun kitasta loput kurkustaan alas. Pullossa oli sentään vielä neljännes jäljellä ja kun irkku sitä koetti kitasta kurkkuunsa niin olisihan se pitänyt arvata, viimeinen nielaisu tehtiin vedet silmissä. Jaiks!

Takaisin tähän päivään. On tästä toimettomuudesta jotain iloakin. Irkun on tullut tutustuttua paitsi imuriin johon kaadetaan vettä sisään ennen käyttöä, myös aviomiehiin jotka irkku listisi alle sekunnin. Eikä siinä vielä kaikki, irkku on haikaillut jenkkijääkaappien perään, siis ei jenkkikaappien vaan jenkkien jääkaappien. Ne kun näyttäisivät olevan leveämpiä kuin suomalaiset mallit. Mikähän mahtaa olla jenkkien standardikoko jääkaapille ja hellalle?

Lisäksi irkku on tajunnut kuinka kamalan intohimoton ihminen irkku onkaan. Miksi irkku ei tunne suunnatonta himoa sisustukseen? Miksi irkun kotona repsottaa yksi jos toinenkin paikka? Miksi lapset ei osaa laittaa kenkiä riviin ulkoa tultuaan vaan jättävät ne leväälleen niin että ovesta tulija tai menijä joutuu loikkimaan niiden yli? Miksi irkku ei vain ota ja heitä KAIKKEA romua peilipiirongin laatikoista, keittiön kaappien päältä, kirjahyllystä ja eteisestä pois?

Luulitteko muuten tämän ihmettelyn päättyvän tähän? Ehei! Irkkua on myös kummastuttanut kovasti se tosiasia, että irkku ei ole saanut perinteistä keväthulluuskohtaustaan. Missä se on? Johan tässä on kesä, vaikka nyt syksyltä tänään tuntuukin. Ei maalia, ei sorkkarautaa, ei prkl edes huonekalujen roudaamista pisteestä a pisteeseen b!

Ja kaikista kamalinta tässä on se, että kun irkku on heilutellut toimettomana jalkojaan ja reippaillut lähinnä vaihtamalla kanavaa kaukosäätimen avulla, irkulle on kehittynyt huikeita visioita siitä kuinka irkku raivaa sitä ja tätä kodin nurkkaa, heiluttelee maalisutia siellä ja täällä, nakkailee roskiin tuon ja tämän, kiikuttaa kierrätyskeskukselle yhtä ja toista ja apua! Ostaa jopa sisustuslehden tai pari!

Voitteko kuvitella?! Tiedän! En minäkään! Epäilen jo saaneeni jonkin skitsofreenisen kohtauksen tämän kaiken toimettomuuden keskellä! Minä, jonka naisten- saati sisustuslehtien tuntemus perustuu ainoastaan siihen, että tiedän minkä lehden paperilaatu syttyy helposti saunan pesässä tai siihen, että muistan nähneeni MeNaiset tätini lehtitelineessä. Jaa, taisin minä jotain lehteä muuten selailla teinin kanssa perhekeskuksella käydessäni siinä odotustilassa, olisiko ollut joku Koti ja öööööööö.

Selvästikin tämä toimettomuus saa päässä viiraamaan. Onko se sitten hyvä vai huono asia, mene ja tiedä. Mutta maalisutia tässä alkaa kaipailla. Voiko keväthulluus iskeä myöhässä? Jälkijättöisesti? Onko irkku jälkijättöinen? Herranen aika! Ja nyt kun irkku on kirjannut tämän hulluuspuuskansa säädyllisesti blogiinsa irkun on kertakaikkisen PAKKO mennä keräämään romuja keittiön kaappien päältä samoin kuin eteisestä pois kärrättäväksi.

Toivokaa, kuten irkkukin toivoo, että tämä kohtaus menee ohi PIAN! Muuten irkku huomaa ensi viikolla pelmaavansa kirpputorilla etsimässä kuparipannuja kaappien päälle aseteltaviksi saatuaan keittiön maalattua. Se on moro, irkku menee nyt köökkiin!