Ja hyvä niin, jos ilma olisi ollut alkuunkaan samaa laatua kuin eilen niin jo olisi harmittanut olla kotona. Kyllä mökkielämä on aina mökkielämää, tekemistä riittää ja tekemättömyyttäkin harjoitetaan aivan eri tapaan kuin kotona. Tämän viikonlopun saldo oli läjä pestyjä mattoja ja ukkojen osalta lähes valmis uusi paskis. Ensi viikonloppuna paskiskin saadaan valmiiksi ja lisää mattoja tulee hinkattua urakalla rannassa.

Penskat uivat apinan raivolla joka päivä, mökkijärven vesikin oli jo 23 asteista. Jostain kumman syystä myös irkku ja ukon sisko pulahti järveen lauantaina kesken mattopyykin. Syy ei suinkaan ollut lämmin ilma vaan lähinnä kaksi sekopäistä mieshenkilöä jotka hommassa avitti tuuppaamalla huuhtojat järven puolelle. Kuinka ollenkaan olin juuri hetkeä aiemmin ottanut auton avaimet pois taskusta, siinä sitä olisikin oltu jos ne olisi kastuneet. Veikkaan että sähköinen ovien aukaisin ei olisi uinnista pitänyt.

Eilen kotiuduttiin normaalia myöhemmin, vasta kuuden aikaan. Yleensähän mökiltä on lähdetty kotia kohti puolen päivän kanttiin, nyt irkku ja ukon sisko hinkasi vielä mattoja tuolloin ukkojen raksatessa kattoa uuteen paskikseen. Poika 15v lähti kotiin jo yhden jälkeen, tälle kun otettiin skootteri mukaan mökille. Hieman tuo valitteli kotona takamustaan enkä ihmettele, 150 kilometriä skootterilla on aika rankka ajo.

Onneksi ukolla alkaa tämän viikon jälkeen loma, päästään kunnolla hääräämään mökille. Ajatuksena on jopa kysyä perjantaita töistä vapaaksi, lähtö onnistuisi tuolloin jo torstaina. Nähtäväksi jää irtoaako vapaata vaiko ei. Poika 15v lähtee rippileirille keskiviikkona, teini jää mitä ilmeisimmin kotopäähän viikonlopuksi joten näin ollen meitä on pienempi porukka matkassa. Kotiutumisaika on vielä kyseenalainen, mutta viimeistään keskiviikoksi on pakko suoriutua kotiin mökiltä. Kas kun ne juhlat...

Jonkinasteista tautia taitaa hankkia, tosin tällä kertaa irkulle itselleen. Keuhkoputket on täynnä töhnää joka ei liiku oikein suuntaan eikä toiseen. Eilen illalla kotona iski julmettu päänsärky, yöllä sängyssä juhmi selkääkin siihen malliin että liekö tuo kuumeen nakannut päälle yöksi. Ja aikaa sairasteluunhan ei ole, kas kun ne juhlat niin. Ennen ukon lomaa pitäisi saada kämppä lopulliseen kuosiin, mökiltä kotiuduttua kun riittää muutenkin tekemistä.

Tänään irkun pitää tyhjentää kuisti kaikesta ylimääräisestä, poika 15v on nakitettu pesemään seinät sieltä, aivan kuten siskonsakin teki omien rippijuhliensa alla. Lisäksi poika 15v joutuu tänään tekemään ns korvaavat tehtävät kun ei ole kaikissa riparitapaamisissa käynyt, tehtävien palauttaminen on edessä huomenna viimeisen yhteisen kokoontumisen aikana. Voi poikaa, saa nähdä millaisia slaageja tuo tulee vielä tämän päivän aikana saamaan.

Ohjelmassa olisi myös ruoanlaittoa, yleissiivoilua, kassien purkamista ja kaikkea muuta vähemmän riemua nostattavaa toimintaa. Ehkä on paras että otan nyt itseäni niskasta kiinni, nappaan buranan nietuuni pääkipua lievittämään ja aloittelen päivän hommat. Se on moro ja viettäkää mukava maanantai!