Talkoiden jälkeistä sellaista. Saisinko buranan? Panadolikin käy, vaikka teho on todistetusti heikompi, ainahan sitä voi uskotella itselleen että toimii! Vaan olipa hyvät talkoot, kerrassaan fantsut jos tällainen pissis-merkkinen ilmaisu sallitaan. Emäntä oli varannut riittävästi olutta ja seuraan illan mittaan liittynyt toipilas-isäntäkin tarjosi maittavia Irish coffeeta näppinsä lähes palelluttaneille talkoolaisille. Siis irkuille.

Vaan kuulkaa, on se rankkaa puuhaa tuo talkoilu. Puukuorman vajaan kuskaamisessa sen huomasi oikein tosissaan, poika 15v kävi juomassa ainakin kahdesti eikä tämän kaveri ollut pekkaa pahempi. Irkullekin tuli oikein hiki sitä touhua katsellessa, siinä saunan lämmittelyn yhteydessä. Nestetankkaus oli enemmän kuin paikallaan. Olipa hyvä että irkku tajusi varata koko lavallisen sitä talkoojuomaa joukoille, irkku, irkku ja irkku hikoili vähintään neljänneksen siitä lauteilla pois.

Jokin näissä talkoissa silti selvästi mätti. Nurmikko on näet edelleen leikkaamatta, osasyyksi voi toki laitella bensakanisterin joka osoittautuikin tyhjäksi, eikä niitä kukkapenkkejäkään ole kitketty. Niistä tosin käy syyttäminen lähinnä irkkua joka jäi hikisenä tuijottamaan sen puuläjän katoamista liiterin uumeniin. Sitä se teettää kun irkku ei joutanut saunan lämmitykseltään kaiken aikaa tuijottamaan että talkooväki toimi niinkuin ajatus oli.

Vaan nyt, irkun on pakko myöntää että paitsi ne saunanlämmitysoluet, myös ne lämmikkeeksi nautitut Irish coffeet on onnistuneet tekemään temput, ja irkulla on lievästi paitsi uni myös hassu olo. Tiesittekö että varma tapa olla huppelissa aamulla on todellakin juoda jotain wiskipitoista ennen nukkumista? Etenkin jos siihen liittää virkistävän aamukahvin? Menen siis ja otan lepoasennon tässä sohvan nurkassa, spedekin kun kipitti kivana lapsena kiusaamaan isompia sisaruksiaan (junnu ja prinsessa) kerrosta ylemmäs.

Se on moro ja viettäkää mukava lauantai!