Hittolainen, että osaa ihminen mennä lujaa kun sille päälle sattuu. Tai joutuu, se lienee totuudenmukaisempi. Vaan mikäs, kun aamulla kahdeksalta aloittaa niin joutaahan sitä monenlaista eikä apulaisetkaan pahaksi ole olleet. Tein oikein listan itselleni mitä kaikkea on tehtävänä ja onneksi se on lyhentynyt jo reippaanlaisesti.

- yläkerran loppusiivous ts imurointi, lattioiden pesu, ikkunoiden pesu
- alakerran loppusiivous, sama kuin yläkerrassa
- verhojen ikkunaan laittelut
- puhtaiden mattojen kaivelu varastosta ja lattioille levittäminen
- vessan pesu
- jääkaapin mahdollisimman tyhjäksi järjestäminen että sinne saa aamulla kakut + vihreän salaatin jonka teen aamusta
- keittiön työpöytätasojen tyhjentäminen kaikesta normaalikamasta että saa tarjottavat leviteltyä keittiöön
- pihan siivous
- ruohonleikkurin ostoreissu + nurmikon ajaminen
- juhla-astioiden noutaminen sukulaisilta
- juhlavaatteiden silittäminen
- kuivakakun leipominen
- broileripastasalaatin teko
- munavoin tekeminen

Ja näiden pelkästään juhliin liittyvien töiden lisäksi listalla oli pyykinpesua n kolme koneellista, kuivien liinavaatteiden viikkausta ja kaappeihin asettelua n kolme koneellista, ruoanlaittoa normaaliin tapaan sekä lasten sotkujen minimointia.

Nyt voin ilokseni todeta että tekemättömien listalla on enää munavoi, vessan pesu, osa pyykeistä, juhlavaatteiden silitys, verhot ikkunoista ja alakerran ikkunoiden pesu. Hurraa! Niin ja osan astioista saan haettua vasta iltayhdeksän jälkeen, ukon nuorin sisko kun pääsee töistä vasta silloin.

Suurena apuna on ollut paitsi teini, joka järkkäili, imuroi ja pesi sekä lattiat että ikkunat yläkerrasta, myös poika 15v joka hyppäsi seuraksi hakemaan osaa astioista, ostamaan ruohonleikkuria äireen kanssa ja leikkasi nurmikon. Poika 12v pyyhki kaikki pinnat yläkerrassa, teini onneksi teki saman urakan alakerrassa muutama päivä sitten.

Selkävaivainen ja koko päivän vuoroin maannut, vuoroin itseään venytellyt ukko viikkaili kuivia vaatteita kaappiin venyttelyjen lomassa. Vaan nyt, pakko mennä jatkamaan vaikka kahvikin on vielä puolessa, olisi ihan kiva ehtiä istua illalla edes puoli tuntia aloillaan. Se on moro!