Johan oli urakka. Nyt on juhlatamineetkin silitettynä ja valmiina vaatepuilla riippumassa, aamulla ei tarvitse enää kuin laitella pöydät tarjottavia lukuunottamatta valmiiksi ja tehdä fetasalaatti jääkaappiin. Tai niin, nyt taitaa mennä hieman valehtelun puolelle, pyykkikoppa kun odottaa edelleen ripustajaa. Ei vain enää saisi millään itseään liikkumaan, ei sittenkään että vajaan tunnin päästä pitää lähteä hakemaan vielä yhtä astiasatsia täydennökseksi.

Vaan irkkupa tajusi julmetun ongelman jonka aikoo tosin ratkaista vähemmän silmää hivelevällä tyylillä. Lautaset. Kas kun tarjoiluina on suolaisessa pöydässä cocktailpiirakoita, munavoita, broilerpastasalaattia, fetasalaattia ja savulohta, makeassa taas täytekakkua, suklaakuorrutteista banaanijogurttikakkua ja pikkuleipiä. Ja siinähän se ongelma sitten ilmestyikin, irkku kun ei ollut aiemmin huomannut miettiä suolaisen pöydän lautasia. Jotenkin sotii omassa mielessä ajatus siitä, että salaatit, savukalat ja cocktailpiirakat tungettaisiin pienelle kahvilautaselle jolle myöhemmin kasattaisiin puolestaan kahvipöydän emmeitä. Ehei, ei jotenkin nyt toimi.

Aikansa kaappejaan tuijotettuaan irkku tajusi että irkulla ei ole järkevän kokoisia lautasia laitella suolaisille. Ei niille nyt oikein reilunkokoiselle pihville ajateltujakaan lautasia viitsi laitella. Joten niin, irkku muisti että hitto, vintissä on kertakäyttöisiä matalia lautasia. Olkoon kuinka hassun näköistä arabian kapineiden keikkuessa viereisellä kahvipöydällä, saa luvan kelvata. En jaksa enää alkaa lautasia mistään metsästämäänkään. Tosin tästä päästään taas uuteen ongelmaan. Eikö suolaisessa pöydässä pitäisi sitten olla jo juomatarjoilukin. Hittolainen sanon mä, mietin tätä vaikka niitä astioita metsästäessäni uudemman kerran.

Huomasipa irkku tässä jakkaraan istahtaessaan toisenkin epäkohdan, tai lähinnä unohduksen. Hitto olen tässä tohinassa unohtanut paitsi keittää siilien kaurapuurot, myös laitella muut emmeet likoamaan tarjoilua varten. Ja ensimmäinen pikisilmä hiipinee ruokakippoja tutkimaan aivan hetken kuluttua. Joten ei se nyt auta, pakko se on sännätä taas keittiön suuntaan. Se on moro ja viettäkää mukava ilta.